Shadow3m Napisano 22 Grudnia 2017 Napisano 22 Grudnia 2017 mam uszkodzoną manetkę SLX na obejmę czy jest możliwość przełożenia obejmy do manetki I-Spec B, celem uzyskania manetki na obejmie? czy też technicznie nie jest to możliwe
dran2 Napisano 22 Grudnia 2017 Napisano 22 Grudnia 2017 Dla XT były w sprzedarzy wymienne płytki i można było z obejmy zrobić Ispeca. Wydaje mi się że spróbuj rozkręcić i sprawdzić, może coś wyrzeźbisz.https://www.bike-components.de/en/Shimano/XT-I-Spec-Adapter-SM-SL78-B-p35587/
Shadow3m Napisano 22 Grudnia 2017 Autor Napisano 22 Grudnia 2017 no wolał bym nie kupować nie mając pewności uprzedzając pytania, zastanawiam się na tym tylko dlatego, ze speca mogę mieć sporo taniej
phoe Napisano 22 Grudnia 2017 Napisano 22 Grudnia 2017 Nie będzie pasowało, zresztą to jest zestaw zmieniający rodzaj mocowania do klamki(I-SPEC z B, na A), byś musiał kupić jakiś adapter, ale takich chyba się nie da dostać, do SRAM'a owszem są, tylko SRAM'a do kierownicy właśnie poprzez adapter się montuje, a Shimano robi osobną manetkę. Zresztą 100zł za zestaw do konwersji manetki SLX? Gdy XT można dostać już za 150zł.
Chleje24na7 Napisano 22 Grudnia 2017 Napisano 22 Grudnia 2017 I-SPEC to I-spec Obejma to obejma. W shimano nie ma mozliwosci przerobienia manetki ispec>obejma obejma>ispec. Raz przerabialem temat i wiem ze KCNC produkowalo/produkuje adaptery i-spec>obejma, ale to nie sa nowe dekielki, tylko nowe obejmy. Ponad rok temu kupilem ostatni adapter w bs, teraz chyba zostaje chyba zamowienie z reichu, czy UK. (nie mam PL klawiatury tutaj, sorry)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.