m16iki Napisano 26 Sierpnia 2017 Napisano 26 Sierpnia 2017 Witam mam taki mały problem z rowerem (kross level B2) wymieniałem w nim korbe suport łańcuch i kasete i mam taki problem że jak mam z tyłu 8 bieg (najmniejsza zebatka) i z przodu 1 (też najmniejsza zębatka) to łańcuch przeskakuje do przodu co zrobić aby tak nie było.. U jeden ziomek w sklepie mówił że tak się nie jeździ na tych biegach i nw czy dobrze mówi czy chce mieć z tym spokój..Pozdrawiam!
Witboj Napisano 26 Sierpnia 2017 Napisano 26 Sierpnia 2017 Następnym razem napisz po polsku - będzie łatwiej zrozumieć. Nie, nie jeździ się ta przekosach. Ziomek ze sklepu ma rację :-)
Jaca911 Napisano 26 Sierpnia 2017 Napisano 26 Sierpnia 2017 Się nie jeździ, ale łańcuch nie powinien przeskakiwać. W przeciwnym układzie duża-duża może być tak że łańcuch będzie ściągany z korby na mniejszą zębatkę - środkową.
Wojtek_Trek Napisano 26 Sierpnia 2017 Napisano 26 Sierpnia 2017 Witam mam taki mały problem z rowerem (kross level B2) wymieniałem w nim korbe suport łańcuch i kasete i mam taki problem że jak mam z tyłu 8 bieg (najmniejsza zebatka) i z przodu 1 (też najmniejsza zębatka) to łańcuch przeskakuje do przodu co zrobić aby tak nie było.. U jeden ziomek w sklepie mówił że tak się nie jeździ na tych biegach i nw czy dobrze mówi czy chce mieć z tym spokój.. Pozdrawiam! Dobrze mówi w sklepie. Tak się nie jeździ.
wkg Napisano 29 Sierpnia 2017 Napisano 29 Sierpnia 2017 Się jeździ czy się nie jeździ to tak nie powinno być. Całe szczęście, że napęd się dociera - może i u ciebie się dotrze. Ten ziomek w sklepie to wymieniał ? Jeżeli tak - każ mu zrobić, żeby nie przeskakiwało. Masz z przodu 3 blaty ?
m16iki Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Napisano 29 Sierpnia 2017 Witaj WKG! znaczy mam 3 blaty no ale jak kupiłem rower to w ogóle nie przeskakiwało a ja to samemu wymieniałem więc no trudno nie będę jeździć na takim ustawieniu.. dzięki za odp!
wkg Napisano 29 Sierpnia 2017 Napisano 29 Sierpnia 2017 A widzisz ... pytanie, czy wymieniając suport dobrze ustawiłeś linię łańcucha wkładając właściwie podkładki ...może napchałeś podkładek po stronie napędowej i odsunąłeś blat w prawo ....
Mod Team Puklus Napisano 29 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2017 Wypisz części jakie założyłeś, modelami, bo ze korba łańcuch i kaseta to wiemy
krossb3 Napisano 31 Sierpnia 2017 Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam mam taki mały problem z rowerem (kross level B2) wymieniałem w nim korbe suport łańcuch i kasete i mam taki problem że jak mam z tyłu 8 bieg (najmniejsza zebatka) i z przodu 1 (też najmniejsza zębatka) to łańcuch przeskakuje do przodu co zrobić aby tak nie było.. U jeden ziomek w sklepie mówił że tak się nie jeździ na tych biegach i nw czy dobrze mówi czy chce mieć z tym spokój.. Pozdrawiam! Ty robiłeś to co pokazuje obrazek 3 od lewej.... Tak samo 3 jak i 1 nie powinno się stosować takiej kombinacji przełożeń bo szybko zmęczysz napęd. 2 jest jeszcze do zaakceptowania a 4 to sam widzisz ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.