Skocz do zawartości

[napęd shimano kaseta korba] przeskakiwanie łańcucha

m16iki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki mały problem z rowerem (kross level B2) wymieniałem w nim korbe suport łańcuch i kasete i mam taki problem że jak mam z tyłu 8 bieg (najmniejsza zebatka) i z przodu 1 (też najmniejsza zębatka) to łańcuch przeskakuje do przodu co zrobić aby tak nie było.. U jeden ziomek w sklepie mówił że tak się nie jeździ na tych biegach i nw czy dobrze mówi czy chce mieć z tym spokój..
Pozdrawiam! :)

Napisano

Następnym razem napisz po polsku - będzie łatwiej zrozumieć.

Nie, nie jeździ się ta przekosach. Ziomek ze sklepu ma rację :-)

Napisano

Się nie jeździ, ale łańcuch nie powinien przeskakiwać. W przeciwnym układzie duża-duża może być tak że łańcuch będzie ściągany z korby na mniejszą zębatkę - środkową.

Napisano

Witam mam taki mały problem z rowerem (kross level B2) wymieniałem w nim korbe suport łańcuch i kasete i mam taki problem że jak mam z tyłu 8 bieg (najmniejsza zebatka) i z przodu 1 (też najmniejsza zębatka) to łańcuch przeskakuje do przodu co zrobić aby tak nie było.. U jeden ziomek w sklepie mówił że tak się nie jeździ na tych biegach i nw czy dobrze mówi czy chce mieć z tym spokój..

Dobrze mówi w sklepie. Tak się nie jeździ.

Napisano

Się jeździ czy się nie jeździ to tak nie powinno być.

Całe szczęście, że napęd się dociera - może i u ciebie się dotrze. 

Ten ziomek w sklepie to wymieniał ? Jeżeli tak - każ mu zrobić, żeby nie przeskakiwało.

Masz z przodu 3 blaty ?

Napisano

Witaj WKG! znaczy mam 3 blaty no ale jak kupiłem rower to w ogóle nie przeskakiwało a ja to samemu wymieniałem więc no trudno nie będę jeździć na takim ustawieniu.. dzięki za odp!

Napisano

A widzisz ... pytanie, czy wymieniając suport dobrze ustawiłeś linię łańcucha wkładając właściwie podkładki ...może napchałeś podkładek po stronie napędowej i odsunąłeś blat w prawo ....

Napisano

Ty robiłeś to co pokazuje obrazek 3 od lewej.... Tak samo 3 jak i 1 nie powinno się stosować takiej kombinacji przełożeń bo szybko zmęczysz napęd.

2 jest jeszcze do zaakceptowania a 4  to sam widzisz ;-)

post-203855-0-26206600-1504172942_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...