Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Jak dobrze nastroić ?

Pgaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam problem z ustawieniem hamulców Winzip ustawiłem dobrze je na adapterze ale nie moge wyregulować linki zeby nie obcierała a hamowała.

Help ? ;]

Pozdrawiam

PS. klamki Avida FR5.

Napisano

Linka obcierala ? O co obciera ? Bo nie bardzo rozumiem z czym ty masz problem.

Pierwsze co mi na myśl przychodzi to że on zacisk ustawil tak ze nieruchomy klocek jest lbisko tarczy i teraz ruchomy klocek chce ustawic odpowiedni naciagaja linke.Jeżeli o to chodzi to ustaw aby nie ocieralo i potem podkrecaj barylka zeby doszlo do momentu jaki ci pasuje.Co tu duzo tłumaczyc .

Chociarz na oczy nigdy winzipa nie widziałem i nieiwem jak tam jest z tymi klockami.

pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja mam za to inny problem. Mam Hayesa MX2 i tarcza trze mi caly czas o klocek... ruchomy. Nie mam pojecia jak to wyregulowac :/ Wie ktos? Probowalem juz dokrecania adaptera z inaczej ustawionym zaciskiem, stosowania podkladek itp, ale nic to nie dalo :D

Napisano
Ja mam za to inny problem. Mam Hayesa MX2 i tarcza trze mi caly czas o klocek... ruchomy. Nie mam pojecia jak to wyregulowac :/ Wie ktos? Probowalem juz dokrecania adaptera z inaczej ustawionym zaciskiem, stosowania podkladek itp, ale nic to nie dalo

Po co kupowac taki syf? To jest natura hamulcow tarczowych mechanicznych ze zawsze bedzie ocierac. a jak nie bedzie to po kilkunastu hamowaniach zacznie. Jezeli obciera lekko to zostaw. A jak za bardzo to ustawiaj dalej. Np odsun na cieniutkiej podkladce zacisk od widelca.

Napisano

Po co kupowac taki syf? To jest natura hamulcow tarczowych mechanicznych ze zawsze bedzie ocierac. a jak nie bedzie to po kilkunastu hamowaniach zacznie. Jezeli obciera lekko to zostaw. A jak za bardzo to ustawiaj dalej. Np odsun na cieniutkiej podkladce zacisk od widelca.

Heh, a po co mi do DJ i streetu tarcza hydrauliczna? Zeby po kilku glebach wymieniac przewod i znow napelniac? ;/ A i tak niedlugo wymienie przod na BB5/7 i doloze BB5/7 na tyl :blush: Dobra, udalo sie juz wyregulowac, dzieki :D

Napisano

Pierwsze co mi na myśl przychodzi to że on zacisk ustawil tak ze nieruchomy klocek jest lbisko tarczy i teraz ruchomy klocek chce ustawic odpowiedni naciagaja linke.

w win zipach sa 2 ruchome kloce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...