Skocz do zawartości

[Bunnyhop] jak się nauczyć

sneky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki sie nauczyć wykonywac bunnyhopa , a dokladne chodzi o podnoszenie tylniego koła. Próbuje już to zrobić 5 dnień i zero progressu. Z filmów na youtubie nic nie zrozumialem.

• Mod Team
Napisano

Jeśli z filmów nic nie zrozumiałeś to tłumaczenia słowne tym bardziej nic nie dadzą. Jedyne co mi na myśl przychodzi to poszukaj w okolicy kogoś kto BH umie i będzie miał ochotę Cię podszkolić. BH to nie jest prosty trik, niektórym nauka może zająć tydzień, innym miesiące. Tak to już jest.

Napisano

dokladne chodzi o podnoszenie tylniego koła

Próbujesz oderwać obydwa koła od ziemi i tył się nie podnosi? Czy samo tylne koło?

Ja na nowym rowerze też miałem problem z oderwaniem na odpowiednią wysokość tylnego koła. Więc przestałem odrywać przód i potrenowałem tylko z tyłem. Jak już ogarnąłem, co i jak, dołączyłem przednie koło i voila! Po tym wszystkim tył podciągam nawet wyżej, niż przód.;)

Napisano

A tak na poważnie , bo kupowanie pedałów , gdy kupiłem nowe platformy 5 dni temu mija się z celem . Chodzi mi o technike

Napisano

Pedały zatrzaskowe nie mają nic wspólnego z techniką. Musisz poćwiczyć ułożenie stóp na pedałach i przenoszenie ciężaru ciała aby odciążyć tylne koło. Skoro udaje Ci się podnieść na 5cm to rób to samo ale energiczniej i przełam strach to będzie wyżej. :thumbsup:

Napisano

Do nauki najlepsze są platformówki (pedały zatrzaskowe doskonale maskują błędy w technice).
Co do samego sposobu to nie najgorszy film jest tutaj:

Polecam poproszenie kogoś o nagranie kamerą Ciebie wykonującego bunnyHop'a, Najłatwiej będzie Ci wtedy porównać i zobaczyć co robisz nie tak.

Ewentualnie jest jeszcze dosyć kontrowersyjna metoda przedstawiona w tym filmie:

Należy ją bardziej traktować jako wspomaganie, a nie sposób na poderwanie tylnego koła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...