Skocz do zawartości

[zakup roweru] FS na mazowsze 5-7tysł zł nowy

_GoGoL_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Nie prędko, ale z czasem na przełomie lata/jesieni będę kupował rower na pełnym zawieszeniu do jazdy po terenach mazowieckich. Szaleństwo ? Nie do końca.

Cenie sobie ponad wydajność z pedałowania komfort jazdy. Nie chce roweru "enduro". Są przecież fulle o innej charakterystyce ram, które lepiej nadadzą się na stosunkowo płaskie mazowieckie tereny.

Mam 180cm wzrostu, ważę 78kg

Szukam

1. Czegoś nowego z przedziału do 5-7tyś

2. Mile widziana rama aluminiowa. Jezdze na teraz na karbonie i to gra nie warta świeczki.

3. Mile widziane 3 blaty z przodu, a jeśli 2 to najwiekśzy musi mieć koniecznie min. 38 zębów.

4. Rower ma być kupiony w Polsce, preferowana warszawa tak żeby serwis był w moim mieście.

Przeglądam od czasu do czasu ostatnio rowery na allegro i wstepnie zastanawiam sie nad.....Rometem.

Dlaczego nie Romet ? Zaraz pewnie zalejecie mnie falą "nie kupuj, bo..."

http://www.romet.pl/Rower,RAMBLER_650b_275_FS_20,10,485,614,13764,2014.html

Moge go mięc za około 5-5.5tysł zł.

Myśle, że to wybór, który warto brać pod uwagę.

Coś jeszcze ? Jakieś sugestie ?

Napisano

Romety są jak Yeti, więc jeśli twierdzisz, że jakiegoś upatrzyłeś to kupuj. A tak serio to leżak magazynowy z 2014 roku, 7tys bym za niego nie dał, ale 5-5,5 to bardzo dobra oferta jak za taki osprzęt. Skok 100mm na pasmo Krawężników w Górach Warszawskich jest wystarczający ;)

Napisano

W tej chwili jeżdżę jeszcze na rowerze za prawie 10k na karbonie i pełnym XT.

Nie zejdę o 2 klasy w nowym rowerze na osprzęcie.

Ten btwin i ghost to słabe opcje, proszę o coś lepszego.

Napisano

No i za długo zwlekałem i Rometa ktos kupił....

Szukam wiec dalej. Nawet używki biore pod uwagę, wiec idac za ciosem, GT Helion, ale

http://allegro.pl/rower-full-gt-helion-expert-2016-gwarancja-raty-i6900497298.html

Wart swojej ceny ? Sporo zdjec pogladwoych, jest troche rysek i zadrapań tu i tam, ale to raczej nic strasznego przy ramie aluminiowej.

Widać, że modyfikowany przez właściciela.

Napisano

To rower forumowicza provid. Cena uczciwa.

Też chciałem dobić targu, jednak w tamtym momencie taniej wyszedł mnie nowy rower z UK (z gorszym wyposażeniem, ale grzechem było nie brać).

Z zawiasu AOS jestem bardzo zadowolony. Pozbawiony wad poprzednich generacji. Po pierwszym sezonie żadnych prac do wykonania przy nim.

Ostatnio myślałem, że jednak poległ w błocie - na szczęście tylko koło było poluzowane i powodowało efekt skrzypienia. Minusem jest dostępność haka przerzutki w PL (zamawiałem z Aliexpress).

W skrócie kupiłbym drugi raz, bo to bardzo dobry patent, który sprawdza się w boju i wyróżnia pośród tysiąca identycznych fulli. Ale wiadomo jak jest, każdy zachwala to co ma ;)

Napisano

Nie zejdę o 2 klasy w nowym rowerze na osprzęcie.

Przy kwocie, jaką chcesz przeznaczyć na przesiadkę ze sztywniaka na full'a chyba nie będziesz miał wyboru...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...