Skocz do zawartości

[5000] Do startu w maratonach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Przymierzam się do zakupu roweru, którego będę używał do startu w maratonach MTB oraz codziennych treningów, czasem (20-25%) do jazdy po asfalcie. Niestety, albo stety, jest w tej cenie (do 5000zł) kilka modeli, które przykuły moją uwagę i nie wiem, który wybrać. Mianowicie:

- Scott Scale 960,

- Kross Level B8,

- KTM Ultra 1964 29

oraz wiele innych.

Co byście polecili dla początkującego w temacie maratonów? Nie sugerujcie się za bardzo napędem, ponieważ mam prawie nowego XT (przerzutka tył + przód, korba, kaseta, manetki) z tamtego roku, więc w razie gdyby w polecanym rowerze był gorszy napęd to i tak wrzucę do niego full XT. Rozmiar koła jaki mnie interesuje to 29".

Mam 180cm wzrostu, ważę 75kg a długość nogi to 86cm.

Dodam też, że liczy się dla mnie również wygląd roweru. Malowanie np. Scotta 960 z tego roku (czarno-zielone) w ogóle mi się nie podoba. Celowałbym bardziej w coś w stylu np. wymienionego przeze mnie KTM'a.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Właśnie zastanawiałem się też nad zakupem samych brakujących części w cenie do 4000zł (rama + amortyzator + koła + hamulce). Myślicie, że to byłoby lepsze rozwiązanie? Mógłbym w sumie znaleźć używki w bardzo dobrym stanie.

Jeśli chodzi o tego Rometa - nie zależy mi za bardzo na karbonowej ramie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...