Skocz do zawartości

[ok 1000 zl] mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem strasznie zielony jesli chodzi o rowery, szukam roweru do pojezdzenia po drogach rowerowych w lesie, bez zadnego skakania czy ekstremalnej jazdy, poprostu spokojny przejzd z punktu A do punktu B, znalazlem taka aukcje:

http://allegro.pl/rower-romet-rambler-27-5-1-aluminiowy-17-19-2016-i6792357756.html

i chcialem spytac co sadzicie o tym rowerze? Nie znam sie na tyle zeby ocenic jakosc podzespolow, stąd moje poszukiwanie pomocy. Jesli ten rower jest kiepski to jakie polecacie mniej wiecej w tej cenie?

Napisano

No zajalem, ale to srenio sie ma do mojego pytania, w aukcji ktorą podalem sa dokladnie opisane podzespoly, nie tak jak u kolegi, np wymienia jako plus dla rockridera amor santoura, a tutaj wlasnie taki jest, manetki rzecyzwiscie sa shimano ale jak pisalem wyzej nie jestem w stanie ich ocenic bo az tak sie nie znam, dzieki za link do tamtego tematu, ale sledzilem go jeszcze przed twoja podpowiedzia, jednak nie do konca uzyskalem tam odpowiedz dla tego zalozylem wlasny temat.

A, jeszcze jedno, co do ramy, 21`jest delikatnie za duza ( mam 181 cm wzrostu ), ale w zadnym sklepie nie moglem znalezc 20`, to jest w ogole robione? bo gdzie nie bylem to oferuja 19 albo 21, a w katalogach widnieje jeszcze 20`?

Napisano

Pablo nie, nie napalilem sie na ten jeden konrketny, poprostu jakis rower w takiej cenie a ten po tym co udalo mi sie znalezc w internetach wydawal sie dosyc ciekawy, ale musze poweidziec ze bladze po omacku, dla kogos kto sie na tym kompletnie nie zna, to jest poprostu nie do ogarniecia, tysiace podzespolow, modeli, materialow i stwierdzilem ze sam nie dam sobie z tym rady, dlatego pisze na forum. Co do tego linka to tez o nim wiem, patrze wszystkie podobne tematy, ale znowu pojawia sie problem ze ludzie daja jakies modele, a ja nie jestem w stanie ocenic ktory jest lepszy od drugiego. W jednym watku znalazlem informacje ze te b-twiny sa calkiem niezle, posiadaja podzespoly z tej samej polki co te wszystkie najbardziej znanych firm, ale sa jakies 400 zlotych tansze bo nie placisz ze wielki napis na ramie typu romet, giant itd... ktos móglby to skomentowac? Bo to sie wydaje calkiem sensowne jesli chce wydac kolo 1000, to lepszy taki b-twin, ktorego odpowiednik w jednej z wyzej wymienionych firm to juz koszt nawet 2k zlotych przy tych samych podzespolach.

Napisano

Ten Romet by był wart swej ceny,gdyby zminić mu dwie rzeczy.Raz,kaseta zamiast wolnobiegu nakręcanego,

dwa,sztywny widelec,zamiast tego który jest.

Ale tak to jest z dzisiejszymi produktami.

W ogóle jest to dla mnie nie pojęte,że jeszcze w takich rowerach,aspirujących do miana górskich montują wolnobieg nakręcany.

Napisano

Jak sprzedający nie potrafi przepisać nazwy z ramy do ogłoszenia , umieszcza tam kuriozum w postaci

"Shimano regulacji tarcia manetki kręte"  to ja bym się moooooocno zastanowił :devil:

Napisano

Ok dzieki :) tez zwróciłem uwagę na ten blad nazwy ale pomyslalem sobie " geniuszem nie trzeba byc zeby sprzedawac, moze poprostu glupi jest" ;p no dobra, to w takim razie jeszcze jedno pytanie pablo i juz cie nie mecze, te dwa:

http://esklep.intersport.pl/pl/product/153934/rower-romet-rambler-1-29-17297m

http://esklep.intersport.pl/pl/product/153937/rower-romet-17-rambler-2-29

Warto doplacic te 400 zl i kupic ten drozszy? chodzi mi o to czy jest taka znaczac zmiana jakosci podzespolow? czy cena wynika poprostu z hamulcow? Acha, no i sie zastanawiam nad kolami, 29 czy 27,5 cala? Rower do jazdy po drogach rowerowych w lesie, bez skakania , ciezkich podjazdow itd. Sprzedawca bardzo poleca te 29, ale chcialbym jeszcze twoja/wasza opinie poznac?

Napisano

Sorry, ale jakie 400 ??

Target free jest dużo ciekawszy od Ramblera 1 (lepszy też niż Rambler 2 - poza innymi hamulcami rzecz jasna) - więc de facto za hydrauliki płacisz 750 ...

Twój portfel :)

Napisano

No tak, ale jednak 19 rama lepsza, dzisiaj mierzyłem. I 400 bo mowie o tych dwoch ramblerach, czy lepiej ta 2? czy tlyko hamulce ( na ktorych mi tak nie zalezy ) czy caly osprzet jest lepszy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...