szczecinmtb Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Zgłupiałem normalnie, chce sobie ustawić SAG wedle tego filmiku, jednak już nie wiem czy mam mierzyć linijką tak jak ten ziomek to robi:https://youtu.be/YHtP4ffT7jU?t=9m43sCzy bazowac na faktycznym skoku który ma mój amor tzn: 100mm i z niego wyciągać średnią procentową Sagu"Widelec przedniSR SUNTOUR XCR-AIR 27.5 / REGULACJA TŁUMENIA ODBICIA / BLOKADA HYDRAULICZNA Z DŹWIGNIĄ NA KIEROWNICY / SKOK 100MM"To rower XC ale mimo wszystko zjezdzam na nim stąd chce sobie ustawić Sag w granicy 20%, ewentualnie 25% ale juz nie wiem czy mam wyciągać te 25%(2,5cm) z 100mm które ma mój amor czy wedle tego co zmierze linijką bo jak KU*WA MIERZE LINIJKĄ TO JEST 110MM A NIE 100 Ogarnia to ktoś?
Haitz Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Sag ustawiasz na bazie tego ile skoku masz teraz, czyli u ciebie to 2,75cm
Fenthin Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Po pierwsze, gratuluję poznania słówek z zakresu łaciny podwórkowej wykraczającego poza poziom szkoły podstawowej. Po drugie, 110mm jest czego? Realnego skoku czy górnych goleni wystających z dolnych?
szczecinmtb Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Napisano 2 Czerwca 2017 Po drugie, 110mm jest czego? Realnego skoku czy górnych goleni wystających z dolnych? Gdy mierze golenie to idealnie pokazuje 110mm, jednak gdy sprawdzając w informacjach technicznych to mój amor to przecież nie ma więcej niż 100mm skoku, bo to rower XC a nie trial który moze miec 120 lub 130mm, nie ma amorów chyba ze skokami 110m, dlatego nie rozumiem do czego jest odniesienie w np 20% sagu, do tych 100mm faktycznych skoku czy mierzonych długości MOICH GOLENI które wskazują na 110mm No chyba ze normalnie mam takiego farta ze dali mi amora zamiast 100mm to 110mm
Mod Team sznib Napisano 2 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.