Skocz do zawartości

[spodenki] luźne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do kupna szortów Endura Hummvee i mam w związku tym pytanie. Czy warto dopłacać do spodenek z wkładką czy będzie ona raczej zbędna? Jeżdżę na skórzanym siodełku (Brooks).

Napisano

Wszystko zależy od tego jak się Tobie na nim jeździ, generalnie opinie na temat podstawowej wkładki od endury nie są najlepsze, większość poleca dopłacić do tej droższej.

Napisano

Dzięki za opinię. Skłaniam się do samych spodenek, tym bardziej że siodło jest skórzane czyli oddychające a jak piszesz zdanie ludzi na temat tej wkładki różne.

Napisano

Mam te spodenki od Endury i z podstawowych majtów z wkładką jestem dość zadowolony. Na mojej dupie jednak muszę je dobrze ułożyć, bo czasem coś mnie gniecie w kroczu po lewej stronie. Może faktycznie warto wyższy model obadać - przynajmniej ja mam taki zamiar po tym, jak skatuję aktualne gatki.

A co do spodenek, to tak jak i większość - polecam. Pancerne, nic się nie przeciera, wygodne i funkcjonalne kieszenie. Nie zamieniłbym ich na inne :)

Napisano

Wpadły mi w oko dodatkowo Hummvee Lite i któreś teraz muszę wybrać ;] Jeżdżę w ciepłe miesiące, czy w tych zwykłych Hummvee tyłek się nie zapoci, bo wyglądają mocno solidnie. Wolę zadać teraz więcej pytań, bo te szorty do najtańszych jednak nie należą

I jeszcze kwestia rozmiaru, bo czytałem że rozmiarówka jest dość dziwna - mam ok 89-90 w pasie - brać raczej L? Będę kupował przez neta

edit: Zapomniałem dodać, że mam 175 cm wzrostu.

Napisano

Mam Humvee Lite II i są super. Wkładaka nawet ok... choć przeważnie i tak jeżdżę na tej z Decathlonu bo dla mnie wygodniejsza W pasie mam kilka cm mniej i rozmiar M w sam raz (gdyby nie uda to pewnie i w S bym się wcisnął) ;-).

Napisano

Wpadły mi w oko dodatkowo Hummvee Lite i któreś teraz muszę wybrać ;] Jeżdżę w ciepłe miesiące, czy w tych zwykłych Hummvee tyłek się nie zapoci, bo wyglądają mocno solidnie. Wolę zadać teraz więcej pytań, bo te szorty do najtańszych jednak nie należą

I jeszcze kwestia rozmiaru, bo czytałem że rozmiarówka jest dość dziwna - mam ok 89-90 w pasie - brać raczej L? Będę kupował przez neta

edit: Zapomniałem dodać, że mam 175 cm wzrostu.

Praktycznie ten sam wzrost i pas. Brałem wtedy L rozmiar zwykłych hummvee i mam dwie te tańsze pieluchy i jestem zadowolony. Nie wiem jak te droższe bo nie mam.

Wysłane z mojego Samsung Note 4 SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Napisano

Spodenki bardzo mi się podobają, w pasie są idealne, jednak mam wrażenie, że są jakby workowate i za duże. Jeszcze dzisiaj sprawdzę jak się w nich jeździ. Jeśli będzie wygodnie to zostaję przy M.

Z kolei koszulka Endura Xtract (też M) jakby zbyt obcisła, a miała mieć w miarę luźny krój. Albo Endura ma dziwne rozmiary albo ja jestem niewymiarowy ;]

• Mod Team
Napisano

Z kolei koszulka Endura Xtract (też M) jakby zbyt obcisła, a miała mieć w miarę luźny krój.

Xtract na pewno luźną nie ma być

i-endura-xtract-ii-koszulka-kolarska-cze

jak chcesz luźną to np. MT500

Slajd3.png

Napisano

Xtract na pewno luźną nie ma być

Na to wychodzi. Pytałem o to w sklepie i dostałem info, że jest raczej luźna. W każdym razie oprócz tego, że dość obcisła to podoba mi się i kupiłem ją w dobrej cenie. Raczej ją zostawię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...