Maro5453 Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Witam mam pytanie do bardziej ogarniętych osób w temacie przerzutki deore rd-m531 . Jakiś czas temu miałem nieciekawą sytuacje na zjeździe w lesie wkręciło mi w koło tylnią przerzutkę z której wypadły dwa koła i pogubiły się w lesie. Czy można złożyć jeszcze te kółka jeśli wszystko jest proste i działa ,czy może jedyne wyjście to kupić nową . Jeśli nowa to co podejdzie bez większych zmian w czym kolwiek ?. Z góry dziękuje za odp pozdrwawiam
xkedi Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Nowe kółka założysz bez problemu. Poszukaj jakieś na allegro.
Ychu Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Możesz zmienić same kółka, ale po wkreceniu przerzutki może nie działać jak wcześniej. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Gość Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Kółka możesz kupić jakie Ci się podobają, oby zgadzała się ilość zębów. Natomiast nie wierzę że przerzutka wyszła bez szwanku skoro wyrwało z niej kółka...
Maro5453 Napisano 4 Maja 2017 Autor Napisano 4 Maja 2017 Witam oto zdj przerzutki ,nie jest krzywa tylko kółka mi uciekły po tym odkręciłem ją i schowałem .Co myślicie ratować ją czy kupić nową . dodam że potrzebuje również śrubki mocujące te rolki jedną mam lecz druga gdzieś uciekła ,gdzie dostane takie śrubki ?
Gość Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Możesz użyć ogólnie dostępnej śruby stożkowej o odpowiedniej długości: do dostania w większości sklepów metalowych. Tylko musisz się liczyć z faktem że łeb nie schowa się tak ładnie z wózku. Ewentualnie idź do serwisu rowerowego, jak pracują tam ludzie a nie "buce" to na pewno dadzą Ci taką śrubkę jeżeli mają.
kipcior Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Rok temu rozleciało mi się tak jakieś Alivio, tyle że znalazłem wszystkie części. Wózek się trochę przekrzywił ale poskładane do kupy na trasie spokojnie działało dalej.
Witboj Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 http://allegro.pl/kolko-przerzutki-1szt-czarne-11t-i6790532482.html Tu masz kółko ze śrubką od razu, tylko trochę nie ta śrubka. Pamiętaj, żeby wkręcić na niebieski Loctite, bo znowu pogubisz. Lepsze śrubki już z klejem: http://allegro.pl/kcnc-wheel-bolt-srubki-do-przerzutki-srebrne-bs-i6644245075.html Oryginały: http://allegro.pl/kolka-shimano-do-przerzutki-10-rzedowej-11t-deore-i6327013287.html Wszystko od tego samego sprzedawcy więc za przesyłkę zapłacisz raz.
cervandes Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Mi to wygląda na RD-M591 a nie 531. Oj, mogła dobrze oberwać i nie wiem czy jest sens to reanimować. Jeśli bezkosztowo, tzn masz potrzebne części, to możesz złożyć i sprawdzić czy działa poprawnie. Ale wydawać na to pieniędzy to bym nie radził. A co z hakiem?
Witboj Napisano 5 Maja 2017 Napisano 5 Maja 2017 A nie masz u siebie znajomego / kogoś z rodziny żeby na moment, do testów wypożyczyć kółko? Ja mam takie luzem ale koszty wysyłki / odsyłki przekraczają kilkukrotnie wartość kółka...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.