Skocz do zawartości

[manetka] Jak ustawić wskaźnik

kregiel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Podczas ostatniego serwisowania roweru rozebrałem prawą manetkę, przeczyściłem i było ok. W trakcie jazdy zauważyłem że wskaźnik nie zmienia swojej pozycji. Wiem że jest mi do niczego nie potrzebne, ale zamierzam sprzedać tą manetkę więc chciałbym by była w pełni sprawna. Czy wie ktoś jak ustawić manetkę by wskaźnik poprawnie zmieniał swoją pozycję? Próbowałem coś zadziałać ale po złożeniu wskaźnik w ogóle się nie rusza :(

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

Może byś napisał jaka to manetka?

Generalnie w telewizorkach pod spodem jest taki "dzyndzel" który musi trafić w odpowiedni otwór w manetce. Telewizorki montujemy uprzednio zrzucając na najniższy bieg.

• Mod Team
Napisano

Zobacz który element w dolnej części się przesuwa podczas zmiany przełożeń. Końcówka czerwonego wskaźnika z górnej części powinna o ten element haczyć, tak żeby jej położenie się zmieniało wraz ze zmianą biegów.

Napisano

Według mnie to czegoś tutaj brakuję. Ponieważ nie widzę bezpośredniego połączenia przerzutki z tym czerwonym suwakiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...