phoe Napisano 12 Marca 2017 Napisano 12 Marca 2017 Bez oringa, wentyl ze stożkiem trzyma dobrze... I normalnie wytnij otwór nożem do tapet, zrób dziurkę i obróć go i tyle.
Shadow3m Napisano 12 Marca 2017 Autor Napisano 12 Marca 2017 sugeruję zapoznać się z moimi wpisami przed dawaniem rad bo ten wariant już przerabiałem...
leo2 Napisano 12 Marca 2017 Napisano 12 Marca 2017 A ja proponuję się zapoznać z wielką mocą uszczelniającą lekko przerzutej gumy do żucia Po wentylek jak znalazł.
Kolmark Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Jak ktoś ma zawory Rubeny(kwadratowa stopka), a obręcz w miejscu otworu na wentyl nie jest płaska, to taki zawór nie ma prawa trzymać prawidłowo ciśnienia, kupować z okrągłą stopka i wtedy nie ma problemów, przy obręczach DT 533D jest identycznie i zaworach rubeny. Dobrze, że moje zaworki nie czytały tego postu. Pewnie dlatego trzymają już trzeci sezon, nawet na tej samej taśmie, założone w obręczach DT M442. Zaworki Rubeny używałem w obręczach Mavic 317D i też bez problemu.
kemot1974 Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 cześć Wszystkim, drugi sezon : Trezado, wentyle Rubena ( kwadratowa stopka) , taśma z marketu budowlanego , wszystko działa, kluczem do sukcesu było poprawne dokręcenie wentyli. Otwór w taśmie powoli nożem , następnie wkręcam wentyl. W miejscu wkręcenia wentyla , taśmę zawsze robię na zakładkę. Opony Maxxis Ikon + obręcze DT 442
Kolmark Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Nie wiem, czy ktoś wspominał, ale kluczem do trwałego uszczelnienia zaworka jest jego zupełne unieruchomienie. Jeśli mamy obręcz z otworem na zawór auto, a zaworek jest presta, kłopoty raczej się pojawią, bo poruszenie zaworkiem przy pompowaniu może rozszczelnić połączenie. Zawsze trzeba na zaworek założyć redukcję albo w inny sposób zapewnić dość ciasne pasowanie w otworze, ale takie, żeby dało się zaworek wyjąć, gdy musimy założyć dętkę. Przy montażu zaworka dobrze jest MOCNO wcisnąć go w otwór w obręczy kciukiem i drugą ręką dokręcić nakrętkę. W ten sposób mamy już wstępnie uszczelnione połączenie, bo guma stopki zaworka rozpłaszcza się i wchodzi nieco w otwór w obręczy, dodatkowo nakrętka nie będzie miała tendencji do luzowania się (z tego powodu niektóre zaworki mają o-ring pod nakrętką).
Shadow3m Napisano 14 Marca 2017 Autor Napisano 14 Marca 2017 wracając do gorilla tape, jakaś alternatywa? duck tape? odwiedziłem dziś obi, castoramę i parę pomniejszych sklepów i większości nawet nie słyszeli o gg :/
phoe Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Kup przez neta? Wysyłają od razu i następnego dnia dochodzi z reguły poleconym. http://www.pastore.pl/pl/home/580-czarna-gorilla.html
Shadow3m Napisano 18 Marca 2017 Autor Napisano 18 Marca 2017 Jeszcze raz chciałbym wszystkim podziękować za cenne rady. Przed chwilą skończyłem zabawę Praca z gorilla tape w porównaniu do taśmy z zestawu do tublesowania do czysta przyjemność. Wszytko zajęło niewiele czasu, a koła się uszczelniły praktycznie od strzału, teraz sobie leżakują
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.