gomez Napisano 23 Stycznia 2017 Napisano 23 Stycznia 2017 Witam. Poszukuję opaski mierzącej Puls na klatkę piersiową działającej w technologii Smart Bluetooth. Warunek jest proste musi ona działać ze smartfonem który jest przewożony w plecaku bądź w kieszonce koszulki rowerowej na plecach. Może macie jakieś sprawdzone modele które działają w taki sposób?
lewocz Napisano 23 Stycznia 2017 Napisano 23 Stycznia 2017 Dwa dni temu wrzuciłem ogłoszenie na forum. Pozycja trzecia to chyba to o co Ci chodzi. https://www.forumrowerowe.org/topic/213011-s-pompa-stacjonarna-topeak-pulsometr-na-bleutooth-topeak-panobike/
gomez Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Napisano 23 Stycznia 2017 Ale czy na pewno będzie działać jak telefon będzie z tyłu - sprawdzałeś? Mam opaskę która tak nie działa.
MikeDozer Napisano 23 Stycznia 2017 Napisano 23 Stycznia 2017 Może szukaj jakiejs opaski nie na BLE ale na stary bluetooth? Miałem taką polara, działała ze starszymi telefonami dzieki temu, ale też miała znacznie większy zasięg. Bez problemu telefon łapał sygnał w dużym pokoju. Z plecakiem nie testowałem
gomez Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Napisano 23 Stycznia 2017 Czyli mam rozumieć że wszystkie smartbluetooth nie będą działać???
Wojek Napisano 23 Stycznia 2017 Napisano 23 Stycznia 2017 Tak się tylko zastanawiam, po co Tobie pomiar tętna którego nie widzisz na bieżąco? treningu w strefach nie zrobisz (chyba masz apke na smartfona, która jakoś będzie sygnalizować przejście w programowalne strefy), a analiza po treningu to chyba już za późno. Tak mi się wydaje
gomez Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Napisano 23 Stycznia 2017 Po to że raz mam smartwaha2 i stały podgląd na puls a dwa większość aplikacji informuje glosowo. Jest tylko problem ze smartfona zawsze mam z tylu w kieszonce.
Wojek Napisano 23 Stycznia 2017 Napisano 23 Stycznia 2017 No dobra to skoro masz puls na ręce to po co dodatkowo w telefonie? Rozumiem, że zegarek nie ma opcji rejestrowania wskazań pulsometru?
gomez Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Napisano 23 Stycznia 2017 Po to że sw2 bieze info z smartfona a tam działa apka która dodatkowo to rejstruje. Niestety żeby apka działała musi być poloczona z jakąs opaska która mierzy pracę serca.
MikeDozer Napisano 23 Stycznia 2017 Napisano 23 Stycznia 2017 Nie. Niektóre urządzenia BLE działają lepiej , drugie gorzej. Zalezy pewnie od paru czynnikow, w tym od anteny i zarządzania energią. Na przykładzie MIOlink i scoshe rythm+ wiem, ze przy tym samym odbiorniku-telefonie, zasięg MIOlinka mam na ledwo 3metry a Scosche ze spokojem w drugim pokoju za scianą. Niestety, nie jestem w stanie odpowiedzieć które urządzenia dostepne na rynku mają lepszy zasięg w Twoim przypadku z plecakiem @Wojek, niekoniecznie. Może mieć program który przez np przez słuchawki lub głośnym dźwiękiem informuje o wejściu do danej strefy.
gomez Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Napisano 23 Stycznia 2017 Można nawet w prostym endomondo ustawić komunikat który będzie informował nas glosowo o pulsie
jgrabowski Napisano 27 Stycznia 2017 Napisano 27 Stycznia 2017 Podam Ci sprawdzone negatywnie. Opaska Beurera bardzo często gubiła komunikację z iPhone'm w plecaku. Znośnie było z telefonem w torebce podsiodłowej. Jednak konfiguracja z nadawaniem z paska do licznika lub zegarka jest znacznie lepsza, bo nic nie zasłania.
gomez Napisano 13 Lutego 2017 Autor Napisano 13 Lutego 2017 Po kilku różnych pulsometrach stwierdzam że nie działają w takiej konfiguracji. Szkoda że polar tylko ma wzmiankę w instrukcji. Dodam że sprawdzane na kilku smartfonach.
gomez Napisano 13 Marca 2017 Autor Napisano 13 Marca 2017 Mały up. Opaska z decathlon marki genuate jak na razie działa.
Rafu Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 Ja używam Sigmy R1 Blue Comfortex+ i nie mam żadnych problemów z łącznością. Telefon wożę w tylnej kieszeni kurtki, w torebce biodrowej (z tyłu), lub w plecaku i nie mam problemu z łącznością. Aha, telefon to Nexus 5.
gomez Napisano 15 Marca 2017 Autor Napisano 15 Marca 2017 Ja testowałem opaskę polar topek chińczyk z allegro i jeszcze jakiś inny no name na sony m5 i samsungu gubiły zasięg a ta z decathlon działa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.