kantele Napisano 30 Września 2016 Napisano 30 Września 2016 Wiadomo, wszystko robią Chińczyki i Tajwańczyki. Często w tych samych fabrykach. Niemniej jednak, dla pewnych firm robi się inaczej niż dla innych To był taki żarcik tylko, chociaż przyznam, że jestem Scottofilem Ale to o uznawaniu gwarancji przez Gianta to słyszałam z dość zaufanego źródła, natomiast co do gwarancji od Scotta - to jestem przykładem doskonale obsłużonego klienta. Pękła mi główka ramy w Scale 70 (26cali), skorzystałam z okazji żeby mieć 27 cali i za dopłatą dostałam nową ramę, nie dość, że 27 cali to jeszcze wyższy model - Scale 740... <3
beskid Napisano 30 Września 2016 Napisano 30 Września 2016 Jest wysoce nieuczciwe notoryczne zwracanie uwagi jaka to jest procedura gwarancyjna w danej marce bez podania szczegółów. Liczą się fakty a nie "podobno" z zaufanego żródła czy coś w stylu "znajomy znajomego powiedział, że...".
eles Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 To znaczy, że nie ma już do wyboru żadnego zadowalającego gotowego roweru kosztującego ok 10 000 zł (z rabatem 20% -> 8 000 zł)? Hej, mam bardzo podobny dylemat tyle, że Focus -> Giant ale to nie ważne. Pytanie jest czy to standard, że od ceny katalogowej dostaje się aż 20% rabatu ?
WoWojtek Napisano 2 Października 2016 Autor Napisano 2 Października 2016 Mój dylemat w każdym bądź razie rozwiązany. Jest XTC i jestem z wyboru zadowolony. Jak troszkę więcej pojeżdżę to może coś skrobnę.
mess Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Jak dla mnie rożnica między węglem a alu jest na tyle duża, że do Alu nie wrócę nigdy. Ani na szosie ani na MTB. Po 2 latach na węglu jak wsiadłem na alu to się tylko w tym utwierdziłem. 27.2 sztyca również dużo daje i jak dla mnie jest to jedno z ważniejszych kryteriów przy ramie MTB. Gratuluję zakupu ;D
tobo Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Scott jest lepszy od Gianta bo to Scott A tak nawiasem mówiąc to ostatnio słyszałam, że ponoć Giant z "defaultu" odrzuca każdą pierwszą reklamację. Dopiero, jak się klient odwoła to faktycznie ją rozpatruje. W Polsce?
mess Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 też to słyszałem, ale słyszałem też, że jest to już nieaktualne od jakiegoś roku i giant w polsce zaczął się bardziej starać. EDIT: oczywiście to tylko ploty, a jak jest naprawdę to tylko interesancji wiedzą
WoWojtek Napisano 3 Października 2016 Autor Napisano 3 Października 2016 11,5 kg ważony przy mnie w sklepie
WoWojtek Napisano 4 Października 2016 Autor Napisano 4 Października 2016 Na wadze miał założone jakieś tanie plastiki i było z tego co pamiętam 11,40 kg.
olek19 Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 to już wiadomo czemu giant nie podaje wagi swoich rowerów ...........
WoWojtek Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 Nie jestem ekspertem, ale jest jeszcze coś takiego jak sztywność ramy. Co z tego, że rama jest lekka jak brakuje jej sztywności? Patrz też na długość gwarancji na ramę u różnych producentów, to o czymś wydaje mi się świadczy. A Giant nie podaje wagi na polskiej stronie zupełnie z innego względu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.