Mavver Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Cześć,mój rower to Kands 700. Zrobiłem na nim jakieś 1500km i pojawił się pierwszy problem. Mianowicie chrobot w okolicach pedałów. Początkowo był to tylko taki metaliczny stukot podczas agresywanego pedałowania. Teraz przerodził się w chrobot.Co to może być? Suport?W razie naprawy szukać nowego suportu czy rozkręcić wszystko i może uda się naprawić?Budżet - tanio i dobrze Jeśli rozkręcenie pomoże to lepiej jak najtaniej, jesli wymania to chciałbym coś niezbyt drogiego, ale żeby już na kilka tysięcy km starczyło.Poprzedni suport i korba to de one/prowheel - nic mi to nie mowi, ale pewnie to jakiś słabiak.Proszę o pomoc. Myślę również nad zmianą tylnej zębatki i przerzutki (chyba równiez wolnobieg -6-7 rżedowy z mniejszą ilością zebatek - tj. zależy mi na wyższym vmaxie)), może jakoś dobrać podzespoły przy wymianie w zestaw już teraz? Rama: KANDS aluminiowa 21” AMORTYZATOR: SR-SUNTOUR Aluminiowy M3010 Hamulec przód: SACON aluminiowy Hamulec tył: Sacon aluminiowy Klamki hamulca: SHIMANO Aluminiowe Wolnobieg: SHIMANO MZ 21 Przerzutka tył: SHIMANO Turney Przerzutka przód: SHIMANO Tz30 Manetki: SHIMANO St-ef 51 3 x 7 Obręcze: KANDS MAXX Piasty: JOY- TECH aluminiowe uszczelniane Mostek: ZOOM 25,4 REGULACJA WYSOKOŚCI KIEROWNICY Kierownica: ZOOM profilowana Sztyca siodła: ZOOM Korba: PROWHEEL STAL OBLEWANA Suport: De One na łożyskach maszynowych Liczba biegów: 3 X 7 = 21SP
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Mogą to być łożyska w pedałach,ale najprowdopodobniej suport.Można wymienic sam suport.Większ v-max to wymiana korby na trekkingową 48t lub zmiana koła na takie z kasetą .Kaseta ma najmniejszą koronkę 11t.Czyli jest szybsza.Sa też chyba wolnobiegi z zębatką 12t.(na pewno 13)Przy zmianie korby konieczna będzie zmiana przerzutki przedniej która obsłuży taki blat Korba i suport najtańsza 90 zł,Przerzutki p+tył ok.110,koło+kaseta 140 ,manetka prawa+łańcuch 80.Napęd 8s.Ceny + -
Mavver Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Napisano 13 Sierpnia 2016 EDIT: Ok, upewniłem się, że to suport, ponieważ nawet przy lekkim pedałowaniu chrobot jest wyraźnie zauważalny. Podasz przykład jakiegoś taniego i dobrego? Każdy będzie pasowal pod ewnetualną wymianę później korb i przerzutek, czy już teraz warto kupić taki żeby pasował?
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Nie tylną korbę,tylko wolnobieg.Wymieniając Koło na kasetę masz szybszy rower,z lepszym(mocniejszym)napędem.Za kasetę zapłacisz ok.20 zł więcej niż za wolnobieg.Koło ok 90.Przy przejsciu na kasetę nie musisz od razu zmieniać przerzutki tylnej i manetki.Po prostu tak ustawiasz zakres przerzutki,że nie obejmuje jednej zębatki-najwiekszej lub najmniejszej.W Twoim przypadku największej. http://allegro.pl/promocja-kaseta-shimano-acera-cs-hg41-8-rz-11-30-i6087865289.html http://allegro.pl/k-tyl-26-wzmacnian-kross-kaseta-wyprzedaz-30-i6413607718.html
Mavver Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Napisano 13 Sierpnia 2016 Ok, dzięki wielkie za pomoc.Koło swoją drogą mam bardzo zósemkowane i jego centrowanie doprowadza mnie do szału, a pewnie w serwisie tez cudów nie zdziałaja i nadal będzie trochę biło, więc w zasadzie wymiana na koło pod kasetę i sama kasteę byłoby super. Problem z tylną przerzutką jest taki, że jest trochę przekrzywiona w stronę koła, jest dośc blisko sprzych, więc też myślałem o jej wymianie.Teraz żebym dobrze zrozumiał. 1. Mogę dokupić samą kastetę + koło i z odpowiednią regulacją wszystko powinno działać?2. Gdybym chciał wymienić też tylną przerzutkę to manetka też będzie do wymiany?3. W każdym razie na pierwszy ogień suport. Znalazłem sporo aukcji z suportem maszynowym Neco, są one za ok. 20zł. Czy warto czy lepiej zainwestowac w coś dużo lepszego?Podałbyś przykłady dobrych?
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 1 Tak 2 Nie 3 Mam neco,ale nie z takim przebiegiem.Nie mam z nim problemów.Kup taki z wkręcaną metalową miską.Pamiętaj że długość suportu jest dedykowana do konkretnego modelu korby
Mavver Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Napisano 15 Sierpnia 2016 A jeszcze jedna kwestia - mogę sprawdzic w jakis sposób jaki potrzebuje rozmiar nowego suportu bez demontażu starego?
Tatanka Napisano 15 Sierpnia 2016 Napisano 15 Sierpnia 2016 Po modelu korby można sprawdzić jaką producent zaleca,lub demontaż ramion i zmierzenie starego.Przy kupnie nowej korby suport jest dobieranydo niej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.