Skocz do zawartości

[Śmietnik] Uwidocznić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie. Pojawił się kolejny temat dotyczący postów/tematów znikających bez śladu - co jakiś czas mamy w tej materii powtórkę z rozrywki. Stąd moja propozycja (myśl o tym chodzi zresztą za mną już od dłuższego czasu): a gdyby tak udostępnić kosz do wglądu dla wszystkich użytkowników? Dzięki temu rozwiązaniu zniknąłby problem powiadamiania userów o przyczynach usunięcia wątku/posta - taką informację admin/mod umieszczałby po prostu w temacie lub pod postem, który wyleciał, a każdy zainteresowany mógłby do niej bez problemu dotrzeć. Możliwość postowania w tematach z kosza mieliby tylko admini i modzi - nie rozwijałyby się w nich zatem zbędne dyskusje (zażalenia można by kierować bezpośrednio do osoby, która temat/post usunęła). Byłoby to również dobrą metodą przypominania o Zasadach, jeśli przyczyną usunięcia było założenie tematu niezgodnie z tymiż - ułatwienie tak dla modów, jak i dla autorów takich tematów: kopiowałoby się po prostu treść wątku z kosza i wklejało do nowo utworzonego (poprawnie) tematu.

Sądzę, że upublicznienie kosza zaowocowałoby większym porządkiem na forum. Nie pojawiałyby się już topiki w stylu: "Gdzie jest mój wątek?", "Kto mi usunął post?". Prawdopodobnie uległaby też znacznemu zmniejszeniu liczba tematów zakładanych wbrew regulaminowi - a to z dwóch powodów:

1. Sami autorzy, widząc swój temat w koszu z odpowiednim uzasadnieniem, nie klepaliby już kolejnego, zatytułowanego identycznie, jak usunięty (czyt.: błędnie) - obecnie takie sytuacje mają miejsce nader często, a powodem może być fakt, że twórca tematu, który w pewien czas po założeniu nie może go odnaleźć, dochodzi do przekonania, że wystąpił jakiś błąd w przekazie danych i jego wątek nie został zarejestrowany;

2. Pozostałym użytkownikom, natykającym się co jakiś czas na tematy z kosza, wzbogacone o odsyłacz do Zasad, prawidłowe odruchy utrwalałyby się automatycznie :wink: ...

Poddaję zatem niniejszą sugestię pod publiczną dyskusję...

Pozdrówko otwarte :)

Napisano

Jestem za ... Nie wiem czy jest jakies inne, może lepsze rozwiazanie, ale szukanie swoich postów, nie wiedząc ze juz go ... nie ma - jest troche uciążliwe...

Ktoś pisze bzdury wiedząc że są to bzdury, ale mozna pisać z przeświadczeniem że jest wszystko OK i wypadałoby powiadomić jakoś usera że robi cos nie tak ... :)

• Mod Team
Napisano

W starym skrypcie forum przy usuwaniu postu był powód jego usunięcia i po skasowaniu wiadomości user dostawał e-mail z informacja dlaczego dany post wyleciał. Obecnie jest skasuj i tyle. Mozna dać dostęp użytkownikom do śmietnika jednak po co ...? Skoro nie ma mojego postu to sprawa oczywista, że został usuniety przez moda/admina - posty nie rozpływają się od tak na forum :(

Także wg mnie jest to bez znaczenia ale jeśli chcecie to ok. Jednak powinna być zablokowana opcja postowania/pisania nowych tematów w śmietniku dla uzytkowników.

Napisano

Jednak powinna być zablokowana opcja postowania/pisania nowych tematów w śmietniku dla uzytkowników.

To zdecydowanie.

Pozdrówko z akcentem :( .

Napisano

jak najbardziej za...

kazde duze forum na jakim bylem mialo smietnik w ktorym mozna bylo sobie pogrzebac z nudow i czasami po prostu posmiac sie z glupoty, offtopow czy flame'ow

Napisano

Nie wiem, czy tylko my modzi mamy taką opcję, że naciskając na profil usera a następnie opcje profilu (po prawej stronie) oraz następnie na "znajdź posty użytkownika", znajdujemy wszystkie posty użytkownika wraz z tymi ze śmietnika - jeżeli wszyscy użytkownicy mają taki wgląd to uważam otwarcie śmietnika za zbyteczne.

Powstaną znowu nowe tematy - "Dlaczego mój post trafił do śmietnika" i kółko się zamknie.

Najlepsza była opcja ze starego forum automatycznego powiadamiania usera o usunięciu jego posta wraz z podaniem powodu.

Napisano

Ja jestem jak najbardziej za.

Do tego co pisze Fryta - wydaje mi się, że szukając wszystkich postów/tematów użytkownika nie pokazywane są te ze śmietnika.

Jakiś czas temu zniknął mój temat, w moich postach i tematach nie było po nim sladu, dopiero odnalazł się gdy napisałem o tym i moderator przeszukał "śmietnik".

Napisano

mi bardziej podoba sie wersja informowania usera o usunięciu jego wpisów

zarówno postów jak i tematów w czasie wykonywania funkcji usuń

wówczas user zwraca sie bezposrednio do usuwającego o ewentualne wyjasnienie

a co wpadnie do smietnika no to juz smieć

do smietnika czasami wrzucam posty kłótni userów, a po to je wrzucam by uspokoic atmosfere , a jeśli zdąże to czasami zapobiec awanturze

w czasie usuwania staram sie powiadamiać na PW autora o przyczynie usunięcia

podsumowując

chciałbym informowac usera o manipulowaniu jego wpisem

nie chce smietnika ogólno dostepnego

oczywiście postowanie w smietniku to zupełnie nie ma sensu

pozdrówko reformatorom

p.s. po obejrzeniu wyników ankiety

zmieniłem zdanie , przeciez to ma byc zabawa

wiec jestem za tym by wszyscy widzieli co usuwamy

Napisano

mi bardziej podoba sie wersja informowania usera o usunięciu jego wpisów

zarówno postów jak i tematów w czasie wykonywania funkcji usuń

(ciach)

podsumowując

chciałbym informowac usera o manipulowaniu jego wpisem

nie chce smietnika ogólno dostepnego

oczywiście postowanie w smietniku to zupełnie nie ma sensu

(ciach)

jeżeli nie byłoby problemem to co Modi jurasek napisał i jakie ma zdanie na temat usuwania postów - to wolałbym informowanie usera o usunieciu jego postu ...

Moze nie od razu osobiste informowanie poprzez pisanie moderatora do usera (szkoda czasu moderatora), ale jakis automat który wysle maila do zainteresowanego czy odpowiednią informacje w jego Prywatnych Wiadomościach ...

Przeglądanie smietnika nie interesowałoby mnie wtedy w ogóle ...

Napisano

Jeśli byłaby możliwość wprowadzenia do skryptu automatycznie otwierającego się okna z miejscem na wpis informujący o powodzie usunięcia tematu czy posta, która to informacja trafiałaby następnie na priv lub pocztę usera (podobnie, jak to ma miejsce podczas przyznawania/odejmowania ostrzeżenia) - również byłabym za :) . Nie chodzi przecież o to, by grzebać w śmieciach :) - tylko o praktyczność i porządek na forum.

Pozdrówko poszukujące :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...