fragi Napisano 25 Czerwca 2016 Napisano 25 Czerwca 2016 Temat pewnie dość popularny. A więc jezdzę rowerem MTB. Przy pedałowaniu czuje w pedałach cykanie(słyszę też) jest to rower roczny z przebiegiem około 1000km więc prawie jak salonówka. Cykanie jest chyba co jeden obrót pedałami, bez pedałowania nie czuć ani nie słychać cykania, również na bardzo małych obrotach korbą. Wyczytałem że w dużym % może to być od pedałow, jako że planowałem wymiane pedałów zakupiłem nowe i wymieniłem. Problem nie ustąpił więc pedały wyeliminowane z listy, sprawdziłem też czy aby tylne koło nie jest źle założone - włożyłem je na nowo no i na końcu wyregulowałem przerzutki od zera. Po tych trzech czynnościach cykanie nie ustąpiło. Co jeszcze warto sprawdzić? Korba później suport, czy może coś jeszcze? Dodam tyle że nigdy nic nie grzebałem u siebie w korbie, tak jak kupiłem rower tak jest.
grande1970 Napisano 25 Czerwca 2016 Napisano 25 Czerwca 2016 sprawdzałeś czy korba jest dobrze dokręcona ?
Gawel76 Napisano 25 Czerwca 2016 Napisano 25 Czerwca 2016 Temat pewnie dość popularny. A więc jezdzę rowerem MTB. Przy pedałowaniu czuje w pedałach cykanie(słyszę też) jest to rower roczny z przebiegiem około 1000km więc prawie jak salonówka. Cykanie jest chyba co jeden obrót pedałami, bez pedałowania nie czuć ani nie słychać cykania, również na bardzo małych obrotach korbą. Wyczytałem że w dużym % może to być od pedałow, jako że planowałem wymiane pedałów zakupiłem nowe i wymieniłem. Problem nie ustąpił więc pedały wyeliminowane z listy, sprawdziłem też czy aby tylne koło nie jest źle założone - włożyłem je na nowo no i na końcu wyregulowałem przerzutki od zera. Po tych trzech czynnościach cykanie nie ustąpiło. Co jeszcze warto sprawdzić? Korba później suport, czy może coś jeszcze? Dodam tyle że nigdy nic nie grzebałem u siebie w korbie, tak jak kupiłem rower tak jePomyłka Pomyłka do kosza
mimut Napisano 26 Czerwca 2016 Napisano 26 Czerwca 2016 Temat pewnie dość popularny. A więc jezdzę rowerem MTB. Przy pedałowaniu czuje w pedałach cykanie(słyszę też) jest to rower roczny z przebiegiem około 1000km więc prawie jak salonówka. Cykanie jest chyba co jeden obrót pedałami, bez pedałowania nie czuć ani nie słychać cykania, również na bardzo małych obrotach korbą. Wyczytałem że w dużym % może to być od pedałow, jako że planowałem wymiane pedałów zakupiłem nowe i wymieniłem. Problem nie ustąpił więc pedały wyeliminowane z listy, sprawdziłem też czy aby tylne koło nie jest źle założone - włożyłem je na nowo no i na końcu wyregulowałem przerzutki od zera. Po tych trzech czynnościach cykanie nie ustąpiło. Co jeszcze warto sprawdzić? Korba później suport, czy może coś jeszcze? Dodam tyle że nigdy nic nie grzebałem u siebie w korbie, tak jak kupiłem rower tak jest. podejrzewam suport. Też to mam ale jakoś z czasem niebardzo podejrzewam suport.Też tak mam ale z czasem niebardzo
Charvel Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 Ewentualnie jeszcze sztyca. Podnieś tyłek z siodła i sprawdź czy nadal to słyszysz podczas pedałowania na stojąco Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Gość Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 Lancuch czysty? U mnie gdy naped sie zabrudzi czasami czuc "chrupanie" pod stopami Jaka to korba i suport?
fakir1974 Napisano 28 Czerwca 2016 Napisano 28 Czerwca 2016 Spróbuj jeszcze przesmarować pedały... Wysłane z mojego HUAWEI NXT-DL00 przy użyciu Tapatalka
inforobert Napisano 28 Czerwca 2016 Napisano 28 Czerwca 2016 Jak cyka za każdym razem przy tym samym położeniu korby bez względu na zmianę biegów, będzie to suport-korba Jak korba na kwadrat, to zdejmij korbę, kwadrat lekko przesmaruj pastą miedzianą, korbę załóż z przesunięciem o 90 stopni. Z drugiej strony to samo. Dokręć suport, jak jest jeszcze luz, z lewej i prawej strony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.