Skocz do zawartości

[suport] Unibike Viper - wystająca miska

chudzinki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj zainteresowałem się wystającą miską z prawej strony, bo coś dziwnego usłyszałem w pracy napędu. Sprawdziłem korby - są dokręcone. W innym rowerze miska też troszkę wystaje, ale jest przybrudzona, a tu czyściutka. Może jakiś użytkownik Vipera sprawdziłby u siebie jak to wygląda, bo nie wiem czy ściągać korbę i próbować to dokręcić.

• Mod Team
Napisano

Serio? ... na google dysk dajesz zdjęcie o rozdzielczości w której robił siemens s55 15 lat temu ... serio ? Ja tam ledwo suport widzę ze jest ... taka pixelioza, chłopie, odstaw ten toster i weźże aparat do reki.

Napisano

chłopie, odstaw ten toster

Robiłem moim ulubionym L Fino na szybko  :icon_wink:  

Według mnie jest ona dokręcona

Ale mam nadzieję, że ktoś napisze, że niedokręcona, bo byłoby po problemie...

Napisano
Ale mam nadzieję, że ktoś napisze, że niedokręcona, bo byłoby po problemie...

Jak chcesz to Ci napisze. Jest niedokręcona :P

Tak serio to jest dokręcona. Hexagon moje brata:

CWtF8GO.jpg

U mnie w Ramblerze obie miski wystają.

Zdejmij sobie łańcuch , posprawdzaj czy wszystko się ładnie kręci , czy nie ma luzów etc. 

Napisano

Miskę po stronie korby wkręca się do końca, potem wkłada wkład i dokręca po przeciwnej stronie. Ta po stronie korby ma kołnierz i opiera się o mufę. Lewa miska wchodzi w otwór ile potrzeba.

Ale spoko, też napiszę czego oczekujesz: niedokręcona miska!

Napisano

Podziękował wszystkim! Widzę, że humorki dopisują  :thumbsup: .

Jutro ściągnę łańcuch (założę od razu spinkę) to zobaczę co i jak. Rower jest niby na gwarancji tylko nie chce mi się go rozbierać i jechać do sklepu. Może coś "wyniucham", byłoby fajnie...

Napisano

Winowajcą był bębenek, a dokładnie luz. Wystarczyło wyciągnąć jedną podkładkę i teraz jest błoga cisza  :D. Dziwne jest tylko, że stało się to nagle, ale nie będę już w to wnikał... :thanks:  za wszystkie podpowiedzi!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...