render Napisano 13 Czerwca 2016 Napisano 13 Czerwca 2016 Proszę o ocenę stanu kasety w moim rowerze Dodam że mierzyłem suwmiarką długość łańcucha i na odcinku 15 ogniw długość wynosi 190,5mm czyli dobrze. link do zdjęcia: https://megadysk.pl/cam00405-1-.jpg-i-inne
GTZaskar1991 Napisano 13 Czerwca 2016 Napisano 13 Czerwca 2016 Kaseta nie nadaje się do współpracy z nowym łańcuchem (będzie skakał).
render Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Napisano 13 Czerwca 2016 Chcę do obecnego używanego łańcucha kupić nową kasetę o ile jest to konieczne. Stąd moja prośba o ocenę stanu kasety. Jak napisałem wyżej zmierzyłem długość łańcucha który wygląda na dobry. Od jakiegoś czasu mam problem z przerzucaniem łańcucha szczególnie na niższych trybach, pomimo zmiany na manetce przerzutka nie reaguje przeskoczy dopiero po jakimś czasie. Przerzutka wyregulowana
Mod Team Puklus Napisano 13 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2016 Chcę do obecnego używanego łańcucha kupić nową kasetę o ile jest to konieczne. Serio chcesz nowa kasetę dać rozciągniętego jak gumka z kaleson łańcucha ? Nie wiem czy 190 na 15 to wynik to dobry czy zły bo nie mam suwmiarki pod ręką, ale jeżeli pracował z ta kaseta na zdjęciu, dłużej niż jeden dzień, nie może być dobry.
cervandes Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 A jak przełożenia zmieniają się ociężale to nie kasetę zmieniać czy łańcuch a linkę i pancerzyki. To one zasyfione utrudniają zmieniarce pracę. Wymyć zmieniarkę, zmienić linki, poskładać i wyregulować.
render Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Napisano 14 Czerwca 2016 Wymyć zmieniarkę, zmienić linki, poskładać i wyregulować Nie pomyślałem o tym, bo jak przeskoczy łańcuch na wybrany tryb to jedzie się normalnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.