alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Witajcie! Mam problem ponieważ kupiłem nowy łańcuch HG-93 Deore XT i kasete HG50 Deore ale nadal mam starą korbę i niestety chidzi to dziwnie ponieważ na 1 koronce jako tako chodzi ok ale na 2 i 3 przy mocniejszym depnięciu czuje takie dziwne uczucie jakby ten lancuch nie pasował do tych zębatek. Korba ma ok 4K a tylni napęd jest nowy. Wymieniać na tanią korbę shimano gdzie są takie same zębatki czy jednak ten sam model M391 Alivio? Oczywiście nie wymienie na octalink ponieważ mam już budżet ograniczony z czego kupiony nowy suport Deore
Mod Team sznib Napisano 7 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2016 z czego kupiony nowy suport Deore I tu wtopa kolego. ponieważ suport dobiera się do korby. Jeśli kupiłeś suport taki sam jak do starej korby to kupuj taką samą korbę. Btw, korba Alivio ma chyba wymienne zębatki? Wystarczy je wymienić, korba może zostać.
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Chciałem z tej korby przełożyć Korba shimano http://olx.pl/oferta/korba-shimano-CID767-IDbbISh.html myslicie że po wymianie tych zębatek wszystk obyło by okej ? Czy jednak klasa zębatek będzie przeszkadzała czy nie ma to znaczenia
Mod Team sznib Napisano 7 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2016 Zębatki przełożysz bez problemu.
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Tzn wczesniej tam był jakiś inny suport i zmieniłem go na inny
dovectra Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 stare tryby układają się przez około 100-200 km. Jeśli będą przeskakiwać to do wymiany. A zębatki np w centrumrowerowym mają. pozdro
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Pewnie ,że mają tylko ceny zębatek przekraczają wszystkie 3 tryby ok 120zl A wogóle czym sie różnią zębatki z alivio i acery? @Dovectra Jest to bezpieczne? Czy moge zjechać łańcuch Jeszcze jedno pytanie to jest Shimano FC-M361 którą chce kupić 42/32,22T A moja ma 44/32/32T o 2 zęby mniej ale ja mam kasete hg 50 z 30-11T
modrzew Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Zębatki Alivio od Acery zapewne niczym poza być może kształtem i wykończeniem. Nie martw się o kasetę tylko czy przednia przerzutka dobrze będzie z tym działać...
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Czytałem ,że bedzie problem z regulacją tylnej przerzutki a jest Deore XT M770 9rz
dovectra Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 @Dovectra Jest to bezpieczne? Czy moge zjechać łańcuch Bezpieczne powiem tak. przeważnie przednie tryby wytrzymują, 2-3 zmiany kasety łańcucha. Ale to zależy jak mocno zarżnięte są. Ja robię tak, jak już łańcuch jest do de... (przymiarem sprawdzam). Zakładam nowy i jadę, i sprawdzam, jeśli po nacinięciu mocno na pedały nie przeskakuje nigdzie, to tryby zostają, Jeśli łańcuch skacze to spawdzam na czym, na kasecie czy na trybach, i to wymieniam. Przeważnie zażynam środkową koronkę korby, oraz 2-3 koronki w kasecie. Pś. Tylko ja jestem stara szkoła i potrafię szlifować koronki, co przy korbach potrafi przedłużyć ich żywotność o 2-3 lata.
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Tutaj załączam zdjęcia koronek korby wszystkie 4 zdjecia są z innych stron 1/4 itd http://fotowrzut.pl/9QNEIGF5BU
Arni220 Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Przecież to są dobre zęby, co ci na nich dziwnie chodzi? Zajechać dwie zębatki korby w 4 tyś. km wydaje się wręcz niemożliwe, musiał byś w naprawdę ekstremalnych warunkach jeździć tym bardziej, że w Alivio chyba wszystkie są stalowe. Wymieniłeś kasetę, prawdopodobnie trzeba delikatnie podregulować linkę tylnej przerzutki, to z tamtąd dobiegają prawdopodobnie te dźwięki i wrażenia niepoprawnej pracy.
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Niestety to nie wina regulacji bo tegulowałem oraz jak jechałem na tylko nowym łańcuchu to tak samo było :/ Zwiazane z korbą
Arni220 Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 No to nie wiem, mogę jedynie ci uwierzyć, ale zębatki wyglądają spoko. Pojeździj na tym 200km i zobacz czy nie przejdzie. A może jakieś łożysko daje takie odczucie?
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Niee wszystko okej z suportem bo nowy ma może 50km zrobione Ale pojezdze z 200km Mam nadzieje że nie zjade se jakoś łańcucha bo nowy :/
Arni220 Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Sprawdź jeszcze czy nie masz krzywego haka t. przerzutki, to może powodować złe nachodzenie dolnego kółeczka przerzutki na łańcuch i właśnie podobne odczucia. I jeszcze jedno, czy nie dałeś czasem kasety o szerszym zakresie np. miałeś 11/34 a dałeś 11/36? Tu skolei t. przerzutka może haczyć o zębatki kasety. Te haczenie nie występuje na wszystkich przełożeniach. Potrzebna jest regulacja śrubką, by odwieść górne kółko od kasety.
alex1146 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 Hak jest prosty i cała przerzutka Fakt że zmieniłem z 32T na 30T kasete Czuje po prostu ,że dziwnie chodzi korba przy micniejszym pedałowaniu
Arni220 Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 No to innych pomysłów nie mam, zmiana z 32 na 30 nie powinna powodować haczenia przerzutki o koronki kasety. Jak masz wszystko poprawnie wyregulowane to jeździj i obseruj
alex1146 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Napisano 8 Czerwca 2016 Tu chodzi o samą korbę bo napęd tylni chodzi super
Arni220 Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Taka jest sugestia, ale często bywa, że problem leży w miejscu w którym się go najmniej spodziewamy. Już tak miałem właśnie z tym haczeniem tylnej przerzutki o największe koronki kasety, za nic nie mogłem dojść co się dzieje, a problem tkwił w kilku obrotach śrubki Twoje blaty wyglądają bardzo ok, na pewno nie jest to ich przyczyna, ona leży gdzie indziej o ile w ogóle.
alex1146 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Napisano 8 Czerwca 2016 Już jest okej na 1 już jest super na 2 jeszcze sie dorabia ale jest dużo lepiej Chyba że sie łańcuch dostosował do trybów
Arni220 Napisano 9 Czerwca 2016 Napisano 9 Czerwca 2016 Łańcuch nie, zębatki docięły się jakby z drugiej strony pod wymiar nowego łańcucha. Musisz na przyszłość baczniej zwracać uwagę na wyciągnięcie łańcucha, mierz go po całości od osi pierwszego do osi ostatniego pina (najprościej i najdokładniej metodą na gwoździa, masz nowy to go możesz teraz odmierzyć, a potem tylko będziesz porównywał) i jeśli osiągnie on 0,3% to wymieniaj, szkoda trybów by dorzynać je na amen.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.