Skocz do zawartości

[Kaseta] podmiana kasety na szosowa w lazaro integral v3

naku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam czy da radę zamontować kasetę Sora CS-HG50-9 12-27 zamiast CS-HG300-9 11-32 po przemyśleniach i analizie uznałem że stopniowanie tej kasety najlepiej pasuje pod mój styl jazdy 12-13-14-15-17-19-21-24-27T

Napisano

Nie będzie problemów benbenkiem i wielowpustem na kasecie tak samo sa stopniowane? nigdzie informacji o tym nie znalazłem

Napisano

Bez problemu założysz na bębenek kasetę Sora , jedyny problem jaki może się pojawić to regulacja tylnej przerzutki i płynność jej działania (szczególnie przy zabrudzonym napędzie). W Lazaro V3 masz Alivio  RD-M4000 a to jest Shadow, który nie bardzo trawi kasety poniżej 30T (producent zaleca dla niej kasetę z największą zębatką w zakresie 32-36).

Napisano

To dlatego tak to dziadostwo ciężko wyregulować 11 mnie strasznie wkurza jak sie ustawi by nie ocierało to z innymi problem, 12 jeszcze szło wyregulować by jako tako sie kręciło tylko przy mocniejszym depnieciu jest ocieranie. Korbe mam tez trochę zmieniona 44/36/26

Z zabrudzeniem nie powinno być kłopotów czyszcze napęd często zboczenie zawodowe wszystko musi bez szelestnie działać

Napisano

Jaka przezutke polecacie w zamian za rd-m4000 jeśli nie dam rady wyregulować do kasety 12-27, nie znalazłem info o tej ale do deore shadow shimano zalwca max/min duzy blat 36/32

• 5 tygodni później...
Napisano

Drugi tydzień jeżdżę na kasecie cs-hg50-9 12-27 i alivio rd-m4000 współpracuje z tą kasetą baz problemowo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...