Skocz do zawartości

[podgrupa] Podbeskidzie i dawne woj. Bielskie

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
koło schroniska na Dębowcu będe około 9:45.

no to ja wyjade o podobnej godzinie

a wczoraj czyli sobote Piqseq nie zjezdzales z Szyndzielni okolo 11 ?

Ja jechalem pod gore a z przeciwka przelecial ktos na cannondale ale za szybko zeby sie przygladnac :)

Napisano

Ja nie mam Cannondale w Bielsku. Tutaj na Meridzie jeżdżę.

Jesteśmy ustawieni na Dębowcu o 11. Potem Szyndzielnia i Błatnia. Może coś jeszcze zaliczymy.

Piasek

Napisano

Sorki Jacek , próbowałem tam dzisiaj dojechać - przez Lotnisko jechałem pochylony na jeden bok ;) 5 km/h mialem nadzieje że w lesie sie uspokoi ale jak dojechałem do Wapienicy i 3 m przed moim rowerem spadł konar wielkości mojego sprzetu uznałem że dalej nie wlaczę. Szkoda zdrowia. Jak się uspokoi bede próbował koło 13.00.

Jeszcze raz sorki jeżeli musiałeś czekać.

PS. Cudowna wiosna tej jesieni...gdyby nie ten halny..... (szlag :) )

Napisano

Ja tez dzis do Wapiennicy przez Szyndzielnie.Towarzyszylo mi spotkanych po drodze dwoch sympatycznych kompanow z Tych .

Na Blatnia nie pojechalismy tylko odbilismy w kierunku zapory.

Od szlaku na Blatnia stromy zjazd.Jedzie sie spoko ale liscie zakrywaja kamienie i niewiadomo na co sie trafi.

Przyjemnosc jazdy w tak pogodnym dniu odbieral huk wiatru.Nie mowiac ze czasami faktycznie chcial zepchac z drogi.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nic cos panowie nie piszecie chyba nie zaprzestaliscie jazdy :)

Wlasnie dopijam poranna kawe i mysle ze podjade pod Magurke.

Nie wiem ile sie uda bo zapomnialem opony i tyl troche lysy.

Jak sniegu dolozy mam zamiar tego roku sprobowac nart biegowych.

Biega moze ktos z rowerzystow ?

A co do jazdy rowerem ubieglej zimy malo ale cos jezdzilem.

Na Szyndzielnie i na Kozia.Szlaki mocno udeptane jechalo sie lepiej jak w lecie.

Tego roku mysle ze tez pogoda tez umozliwi.

co do jazdy calorocznej

http://je.pl/408h :D

Napisano

no... też mam plana żeby tej zimy pośmigac , co prawda w mojej zimówce zauważyłem małe pęknięcie w główce ale powinna wytrzymać :P jak nie da rady to będę smigał na letnim.

W zeszłym roku jeździłem tylko po Wapienicy ale Kozia lub Szyndzielnia brzmi zachęcająco - co do podjazdu to faktycznie może być nawet łatwiej niż w lecie ale ciekawe jak tam przyczepność podczas jazdy w dół :thumbsup:

Co do biegania to oczywiście biegam zimą - ale bez nart ^_^

Myślę, że wstępnie mogę się zapowiedzieć na poranną weekendową jazdę w przyszłym tyg ale wiadomo: wszystko zależy jakie będą warunki :devil:

Napisano

Byłem dziś na Szyndzielni, na ubitym śniegu można latać, gładko, bez kamieni, bez większych obaw, trzeba trochę uważać na zakrętach, ale było lepiej niż się spodziewałem.

Podjazd pod Dębowiec robiłem ten po lewej stronie toru saneczkowego, i też dało rade, a myślałem że będę boksował w miejscu.

Napisano
faktycznie może być nawet łatwiej niż w lecie ale ciekawe jak tam przyczepność podczas jazdy w dół

Jezeli trafi sie snieg jak np dzis to super jazda.W dwoch tylko miejscach wystawal lod i tam bylo slisko

a taki udeptany snieg jest dosc przyczepny

Podjazd pod Dębowiec robiłem ten po lewej stronie toru saneczkowego,

No niezle, w lecie pewnie malo kto tam podjezdza

jazda troche bardziej meczaca niz w lecie mimo ze mniej nierownosci

Piorytet to rowna jazda kol niezeleznie od zmeczenia.

Myslalem ze pojade sobie pomalu bo nie moge wyleczyc kolana po ostatniej przycierce na szosie

a tu trzeba bylo dociskac.

Super pogoda dzis sie udala na jazde

Napisano

weekend zapowiada sie sloneczny choc mrozny 4/5 XII

na narty zjazdowe chyba sie jeszcze nie wybiore.mam zamiar tego roku na biegowkach ale jeszcze nie kupilem

Moze ktos ma chec pojezdzic rowerem ?

Na Kozia albo Szyndzielnie.Ja co prawda nie za szybki bo noga dokucza ale jakos jade.

Samemu ciezko sie bedzie zdecydowac brnac w sniegu :P

Napisano

Ja na 90 % wyskoczę na rower - jestem za Kozią :P - niestety dzisiaj jeszcze nie wiem czy w sobotę czy w niedzielę , będę wiedział w piątek dam Ci znać.

Oczywiście typowa lajtowa jazda.

Napisano
Ja na 90 % wyskoczę na rower - jestem za Kozią

fajnie :)

moze wyslij sms a ja dotre w jakies umowione miejsce

ruszam z Partyzantow

sms/gsm 602883826

Napisano

to jak? robimy jutro Kozią? Ja mogę tylko rano - mogę być na błoniach koło 9.30. Zapowiada sie dużo kopnego śniegu.....

moze jednak w niedzielę ... jak patrze na to co dzieje się za oknem ...

Napisano

mozemy jutro sprobowac jak bedzie zle jechac to wtedy sprobujemy w niedziele

ja dzis jezdzilem po miescie.Auto okazalo sie na kapciu, snieg nie padal to pojechalem.

Wracalem po sniezycy i mimo wszystko jechalo sie ok z wyjatkiem miejsc gdzie byl lod przysypany sniegiem.

Ja chyba sprobuje pojechac i jutro i w niedziele

Napisano

Jazda okazuje sie bardzo fajna po sniegu.Jutro tez wyjade okolo 10

A tak przy okazji ile trzeba listow wyslac zeby status zmienil sie ze swiezaka na cokolwiek innego :)

Napisano

Na Kozia wjazd/zjazd super.odgarniete plugiem i fajnie ubite.Pojechalem dzis na Szyndzielnie ale nie dojechalem.Zrezygnowalem na ostatniej prostej.Mozna bylo jechac po sladzie kola od quada ale na gorze juz bylo total zawiane.Zjazd w dol dosc fajny ale znow tylko po sladzie, wystarczylo ze kolo spadlo ze sladu i lot nad kierownica bo kolo wpadalo po os.jadac w dol wyprzedzilem narciaza.Po przelocie nad kierownica

ominal mnie ale znow go wyprzedzilem i pozniej zniknal z widoku.jednak rower szybszy ;)

Napisano

Na Kozia wjazd/zjazd super.odgarniete plugiem i fajnie ubite.Pojechalem dzis na Szyndzielnie ale nie dojechalem.Zrezygnowalem na ostatniej prostej.Mozna bylo jechac po sladzie kola od quada ale na gorze juz bylo total zawiane.Zjazd w dol dosc fajny ale znow tylko po sladzie, wystarczylo ze kolo spadlo ze sladu i lot nad kierownica bo kolo wpadalo po os.jadac w dol wyprzedzilem narciaza.Po przelocie nad kierownica

ominal mnie ale znow go wyprzedzilem i pozniej zniknal z widoku.jednak rower szybszy :(

Od której strony wjeżdżałeś na Kozią, że tak ładnie się jechało, bo skojarzyć nie mogę?:teehee:

Od cygańskiego czy od błoni?

Napisano

Nie pamietam koloru i nawet nie wiem czy to szlak bo chyba czerwony leci od bloni taka sciezka ktora w lecie ciezko podjechac

ale fajna do zjazdu teraz zasypana na amen.Chodzi o droge ktora tez moze jest szlakiem zaczyna sie w tym samym miejscu pod nowym hotelem

na bloniach i potem chyba laczy sie z niebieskim.Nie zwracam specjalnie uwagi na kolory szlakow a nie znam dobrze wszystkich.

Jezdzilem ubieglej zimy na kozia i tez bylo odgarniete wiec chyba utrzymuja ta droge zeby zapewnic transport do schroniska.

Wczoraj wiatr mocno zwiewal ale jak udeptaja lepiej na Szyndzielnie tez pewnie mozna bedzie jezdzic.

Zjazd ze Szyndzielni jednak ciekawszy :confused:

Napisano

Panie i Panowie, że tak zmienię lekko temat, nudzę się niemiłosiernie z powodu braku bajka, więc wpadłem na pomysł, żeby zmontować jakieś forum w stylu BBriderz :) Widzę że większość jeździ po górach, więc z ewentualnymi ustawkami nie byłoby większych problemów, a moim zdaniem fajnie byłoby mieć jakiś choćby minimalnie rozbudowane forumiszcze.

Generalnie, jako że sprawa z takim forumem jest więcej niż banalna, mógłbym się podjąć wstępnej organizacji tematu, ale najpierw poczekam na odzew ze strony świata :) Byłby ktoś chętny na taki projekcik? Bo robienie tematu dal 3os mija się z celem ;P

Pozdrower,

Konrado

Napisano

Nie pamietam koloru i nawet nie wiem czy to szlak bo chyba czerwony leci od bloni taka sciezka ktora w lecie ciezko podjechac

ale fajna do zjazdu teraz zasypana na amen.Chodzi o droge ktora tez moze jest szlakiem zaczyna sie w tym samym miejscu pod nowym hotelem

na bloniach i potem chyba laczy sie z niebieskim.Nie zwracam specjalnie uwagi na kolory szlakow a nie znam dobrze wszystkich.

Jezdzilem ubieglej zimy na kozia i tez bylo odgarniete wiec chyba utrzymuja ta droge zeby zapewnic transport do schroniska.

Wczoraj wiatr mocno zwiewal ale jak udeptaja lepiej na Szyndzielnie tez pewnie mozna bedzie jezdzic.

Zjazd ze Szyndzielni jednak ciekawszy :)

To może jechałeś wzdłuż starego toru saneczkowego?:) Przynajmniej on leci od hotelu na błoniach. Nie lubię tamtędy jeździć nawet latem :P.

Wydawało mi się zawsze, że żółty szlak prowadzący z cygańskiego jest najlepszy, choć dość wredny.

@Konrad--->Możesz coś zrobić, nie wszyscy bielszczanie się wypowiadają na forum :P.

Napisano

Konrad, nie pytaj się, tylko działaj :), najwyżej projekt upadnie :), ale kto wie.

Ja za to mam inny pomysl na sezon 2011, utworzyć grupę BBriderz :P , wiecie, loga, koszulki itp :P

ps. Kozia w weekend była genialna, zjazd to niezła adrenalinka. 

Napisano

wojtekkraków !! jestem w szoku widzę że robiłeś zdjęcia na Koziej w tym samym miejscu co ja , mało tego nawet kadry i kolorystyka podobne :) przez moment jak zobaczyłem foty na forum to pomyślałem że mi ktoś na kompa sie dostał ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...