Skocz do zawartości

[Wymiana amortyzatora] Poszukiwany zamiennik w miejsce zdziadziałego RTS'a

5pirit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję coś w miarę sensownego ale też nie drogiego (budżet max 150-160zł) w miejsce mojego starego zdziadziałego amortyzatora RST CT COM II ( http://www.bajkszop.com/amortyzator-trekingowy-rst-ct-com-ii-1-1-8-p-3806.html ).

Nie chcę się bawić w jakieś regeneracje bo to nie ma sensu, tylko kupić coś nowszego. Rower to treking Author Horizon z 2004 :D w którym wszystko jest cacy po za właśnie tym amorkiem.

Co byście mogli polecić w tej kwocie? Przypomnę budżet max 160zł.

Napisano

Za 160zł nie kupisz amortyzatora :whistling:

W tym budżecie możesz szukać sztywnego widelca

Zmierz wysokość od osi do bieżni łożyska sterów wtedy będzie można pomoc coś dobrać

Jaka rura sterowa 1 czy 1 1/8?

Napisano

W tej kwocie nie można polecić nic co można by nazwać amortyzatorem. Nawet najprosztsze chińskie sztywne widelce są droższe. Może po prostu kup ten wideł z linku skoro miałeś dokładnie taki i kosztuje to 90zł... Tylko zwróć uwagę na długość sterówki, bo była ona docinana.

Napisano

Oj, nie pytaj o model bo w tym przedziale cenowym to nie ma sensu. Activia proponuje Ci Suntoura (od Suntourów jest tu specem) za 160zł więc bierz bo chyba nic sensownieszego nie znajdziesz :-)

Napisano

Bez przesady... Amortyzator do roweru trekingowego za 600 zł? Mi się zdaje, że @5pirit potrzebuje właśnie takiego typowego "uginacza" za paredziesiąt złotych. Myślę, że nawet w lokalnym sklepie znajdziesz coś odpowiedniego ;)

Napisano

Dokładnie o to mi chodziło, nic z wysokiej półki bo nie ma aż takiej potrzeby.

Co do sklepów w mieście to lepiej nie komentować, bo ceny z kosmosu. Taki amortyzator jak wyżej pewnie kosztuje koło 300-350zł u mnie w sklepach.

Napisano

A może jakieś używane widełki karbonowe? Lekkie fajnie tłumią... Za 200 zł można coś wyhaczyć na allegro. Zawsze też można sprowadzić nowy prosto od producenta z PRC :)

Napisano

Gdybym miał taki budżet to wolał bym sztywny kupić, a nie wywołać kasę w błoto czyli w jakiś amor który i tak nie będzie działał

Wydrapane w Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...