Skocz do zawartości

[linki przerzutki] Shimano czy jagwire

maczet190399

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziś przyszedł do mnie nowy komplet przerzutek XT m786 i Manetki m780. W zestawie są linki, pancerze i końcówki Shimano OT-SP41. Pytanie czy warto je zakładać, czy założyc coś lepszego ?? 

Mam w swoich zbiorach zapasowe pancerze przerzutki Jagwire LEX-SL czarny ze smarem oraz linka przerzutki JAGWIRE STS system SHIMANO/SRAM nierdzewna szlifowana. Jak te wypadają w porównaniu z powyższym standardowym kitem shimano ?

Z góry dziękuję za pomoc

Napisano

Przy pancerzu hamulcowym precyzja zmiany biegów będzie zauważalnie gorsza. Wg mnie zestaw Shimano, który masz sprawdzi się doskonale i nie ma sensu go zmieniać. 

Napisano

Ja często walcze z pancerzami Jag Wire które masz i praktycznie zawsze wymieniam je na te Shimano. W wielu przypadkach wyregulowanie napędu było przed wymianą niemożliwe.

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi. Jeszcze pytanie o końcówki z bolcem i uszczelniacze, które są w zestawie shimano. Jest tylko jedna guma ze zdjęcia i jedna końcówka z bolcem. Czy zamontować ten komplet w przelotce w pancerzu pierwszym od strony tylnej przerzutki ?? Czy nie powinno ich być więcej na każdą z przelotek

• Mod Team
Napisano

Bo po prostu sa do bani ... wraca rower, w miarę nowy, nie działa napęd i co ... no co, pancerze LEX ... zakładasz shimano i jak ręką odjął. Shimano nawet na zardzewiałych linkah działa względnie użytecznie.

Nie wiem jak inne Jaguarki sie spisują i nie sadzę bym sie dowiedział osobiście :P W rowerach szosowych, dajmy na to identycznych, tylko pancerze różne, ten co ma LEX na 100% wróci szybciej z nie działającymi biegami.

W pancerzach nie mam habilitacji, na warsztacie używamy serwisowych shimano, nie pamiętam oznaczenia, śa wg bardzo dobre. jak sie zastosuje końcówko uszczelnione to już cackiem dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...