maczet190399 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Dziś przyszedł do mnie nowy komplet przerzutek XT m786 i Manetki m780. W zestawie są linki, pancerze i końcówki Shimano OT-SP41. Pytanie czy warto je zakładać, czy założyc coś lepszego ?? Mam w swoich zbiorach zapasowe pancerze przerzutki Jagwire LEX-SL czarny ze smarem oraz linka przerzutki JAGWIRE STS system SHIMANO/SRAM nierdzewna szlifowana. Jak te wypadają w porównaniu z powyższym standardowym kitem shimano ? Z góry dziękuję za pomoc
tobike Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Najlepiej to wyjdą linki szlifowane i pancerze hamulcowe V-brake
Punkxtr Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Przy pancerzu hamulcowym precyzja zmiany biegów będzie zauważalnie gorsza. Wg mnie zestaw Shimano, który masz sprawdzi się doskonale i nie ma sensu go zmieniać.
radomir82 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Tym bardziej że Jagwire lex jest wątpliwej jakości.
tobo Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Ja często walcze z pancerzami Jag Wire które masz i praktycznie zawsze wymieniam je na te Shimano. W wielu przypadkach wyregulowanie napędu było przed wymianą niemożliwe.
maczet190399 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Napisano 12 Kwietnia 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Jeszcze pytanie o końcówki z bolcem i uszczelniacze, które są w zestawie shimano. Jest tylko jedna guma ze zdjęcia i jedna końcówka z bolcem. Czy zamontować ten komplet w przelotce w pancerzu pierwszym od strony tylnej przerzutki ?? Czy nie powinno ich być więcej na każdą z przelotek
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2016 Jaguary Lex to takie ścierwo że aż strach sie bać. Tyle powiem.
pawel2208 Napisano 12 Kwietnia 2016 Napisano 12 Kwietnia 2016 Można wiedzieć skąd takie opinie? Jak ma się w stosunku do LEX pancerz LGX (Mountain Elite Sealed)? Ewentualnie Shimano i jakie jeszcze polecacie?
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2016 Bo po prostu sa do bani ... wraca rower, w miarę nowy, nie działa napęd i co ... no co, pancerze LEX ... zakładasz shimano i jak ręką odjął. Shimano nawet na zardzewiałych linkah działa względnie użytecznie. Nie wiem jak inne Jaguarki sie spisują i nie sadzę bym sie dowiedział osobiście W rowerach szosowych, dajmy na to identycznych, tylko pancerze różne, ten co ma LEX na 100% wróci szybciej z nie działającymi biegami. W pancerzach nie mam habilitacji, na warsztacie używamy serwisowych shimano, nie pamiętam oznaczenia, śa wg bardzo dobre. jak sie zastosuje końcówko uszczelnione to już cackiem dobrze.
radomir82 Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 Używamy OT-SP41 Kamilu Nie ma lepszych "standardowych" pancerzy.
dziksoltys Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Jakie pancerze są b.dobre z tych niestandardowych? I jakie linki polecacie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.