rafik159 Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam. Ostatnio stałem się posiadaczem nowego roweru kross hexagon x6. kupiłem go na allegro i mam problem z ustawieniem tylnej zębatki. Patrzałem różne filmiki na yt ale wiadomo że dla każego modelu jest inne ustawienie. Czy ktoś mógłby mi napisać ile razy należy wkręcić śrubkę L i H oraz tej trzeciej śruby?
Ychu Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Shimano Altus CS-HG31-8 11-32T To jest model kasety Popraw temat Nie ma określonej ilości obrotów , trzeba do tego dojść.
emremigiusz Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Obawiam się że temat zaraz będzie w kuble.Nie ma klamer... A tak dodatkowo to ile obrotów to ma być to nawet Gary Fisher nie ma pojęcia.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2016 Nikt Ci nie powie dokładnie ile razy musisz przekręcić, więc musisz to robić stopniowo i metodą prób i błędów w końcu powinno się udać To powinno pomóc : Oj @ Ychu niepotrzebnie czepiasz się tej kasety
Fenthin Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Zajrzałeś tutaj? http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ Jeśli chodzi o śruby L i H, sprawa jest prosta. Musisz być w stanie wbić skrajne przełożenie, łańcuch nie może spadać na zewnątrz, a śruba musi dotykać elementu regulującego przerzutki. Śruba B - tak by górne kółko przerzutki znajdowało się te 5-10mm od każdej z koronek.
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2016 Śruba B - tak by górne kółko przerzutki znajdowało się te 5-10mm od każdej z koronek. Należy dodać iż ona działa tylko w shadow i u srama
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.