kumbaska Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Na wstepie witam bo to moj pierwszy post. Mam pytanie dotyczace wymiany suportu. Wzialem sie za to sam i poszlo calkiem sprawnie, ale... Wykrecilem stary, kupilem nowy i zaczalem montaz wedlug tej instrukcji http://blogrowerowy.pl/wpis/wymiana-wkladu-suportu/(pominalem punkt 12). Krok pokroku, dokrecilem prawa miske na maxa i zabralem sie za ostateczne dokrecenie lewej. W poprzednim suporcie lewa byla wkrecona rowna z mufa, a teraz zaczalem dokrecac i weszla ona gleboko w mufe zanim stawila opor. Nie ma zadnych luzow na suporcie i korby podeszly ok, ale nie wiem czy tak powinno byc :/ Z gory dzieki za jakies podpowiedzi i wasze doswiadczenia. Pozdrooo
turysta Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Długość suportów jednakowa?Według mnie jest ok
kumbaska Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Napisano 2 Kwietnia 2016 Tak, dlugosc jednakowa. Dzieki za odpowiedz, mam nadzieje, ze nie wyjdzie nic "w praniu ".
turysta Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Jaką masz szerokość mufy? Może masz 73 a suport kupiłeś przystosowany do 68. Czy po obu strona wystaje taka sama długość osi suportu?
kumbaska Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Napisano 2 Kwietnia 2016 Jak wykrecilem ten stary suport to zrobilem mu zdjecie i pokazalem sprzedawcy w sklepie i On wybral dla mnie odpowiedni. Teraz nie mam dostepu do roweru zeby to zmierzyc, ale mysle, ze sprzedawca dobrze dobral bo wszystko pasuje, chociaz jak teraz zapytales o to ile wystaje to wlasnie po stronie tej lewej miski, ktora sie wkrecila gleboko wystaje wiecej, w poniedzialek zrobie fotke. EDIT: Kurcze nie pamietam teraz i chyba zle zrozuialem pytanie. Os suportu wystaje poza mufe tak samo jak wczesniejsza(w sensie, ze korba jest w tym samym miejscu co wczesniej) ale w mufie jest odslonieta bardiej przez ta glebiej wkrecona miske(przynajmniej z tego co pamietam :/)
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2016 W suportach pakietowych, najważniejsze jest by dokręcić prawą stronę, lewa tylko centruje - wypełnia puste miejsce, nie musi być dokręcone do końca, o ile w niczym to nie przeszkadza.
kumbaska Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Dzieki za odpowiedzi. Turysta mial racje, dlugosc nowego suportu byla taka sama jak starego, ale byl przystosowany pod inna mufe. Niestety w tym sklepie gdzie kupilem nie mieli odpowiedniego, ale juz mam z innego sklepu. Heh, suport wymienialem bo stary mial potezny luz, ale myslalem, ze z tym zwiazane jest tez przeskakiwanie lancucha przy mocniejszym depnieciu, a jednak po wymianie nie ustalo :/ Sprawdzilem przymiarem lancuch i jest jeszcze dobry, ale obejrzalem jakis filmik o ocenie napedu to korba i kaseta juz nie. A ja ciagle myslalem, ze te zabki jak sa takie spiczaste to jest ok Pozdro
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2016 ale myslalem, ze z tym zwiazane jest tez przeskakiwanie lancucha Nie wiem czy wiesz, ale mogłeś się zwyczajnie zapytać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.