Skocz do zawartości

[max. 2500 zł] cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Noszę się z zamiarem kupna roweru crossowego w cenie max 2500 zł. Na tą chwilę mam dwie propozycje Kross Evado 5.0 oraz 4.0 modele 2016 rok. Bardziej jestem skłonny wybrać wyższy model ze względu na lepszy osprzęt. Proszę o radę i opinię czy to dobry wybór. Czy w tej cenie lepiej jest kupić coś innego? Będę wdzięczny za wszystkie sugestie i propozycje.

Pozdrawiam.

Napisano

To mi teraz namieszałeś w głowie :D Przy moim wzroście 174 cm i wadze 75 kg jaki rozmiar ramy będzie najbardziej odpowiedni?  ... 19?

Napisano

19" będzie w sam raz a Orkan 5.0 jest zdecydowanie lepszy od Evado 5.0 . Duży plus Orkana to powietrzny amortyzator pozwalający dopasować pracę idealnie pod wagę raidera.

Napisano

Duży plus Orkana to powietrzny amortyzator pozwalający dopasować pracę idealnie pod wagę raidera.

ależ tam jest najprostszy nrx ze stalowymi lagami i plastikowym śłizgiem, gdzie jest powietrzak??

Napisano

ależ tam jest najprostszy nrx ze stalowymi lagami i plastikowym śłizgiem, gdzie jest powietrzak??

Proponuję ci odwiedzić jakiś sklep w którym mają takiego Orkana 5.0 i zapoznać się na żywo co ma zamontowane a nie czerpać widzę wyłącznie z internetu.

ale w specyfikacji nie napisali cwaniaki z pks-u

A to mają obowiązek napisać AIR ? Podali markę i model zgodny z prawdą .

Napisano

nie no oczywiście,

ale wszystkich modeli rowerów w życiu nie dotknę choc bym się z.... kichał.

Dziwię sie tylko , że romet się nie pochwalił i nie napisał powietrzak.....

I że dał niepełną nazwę modelu.

pozdro

ps. jednak ma korek , zwracam honor

Napisano

@Daarekn podaj nam długość swojej nogi w przekroku

78 cm

Proponuję ci odwiedzić jakiś sklep w którym mają takiego Orkana 5.0 i zapoznać się na żywo co ma zamontowane a nie czerpać widzę wyłącznie z internetu.

Niestety w mojej miejscowości nie ma sklepu, który ma ten model :wallbash:

Mogę jedynie polegać na informacji uzyskanych w internecie i zamówić np na Allegro. Słyszałem jednak, że bywają przypadki, iż zamawiając rower w internecie okazuje się, że osprzęt może różnić się od tego co podaje producent na stronie. Czy Romet też stosuje takie praktyki?

W przypadku Krossa nie mam takiego problemu ponieważ sklep i serwis mam pod nosem więc model Evado 5.0 miałem okazję już oglądać.

Jednak jeżeli jest tak, iż osprzęt w modelu Orkan 5.0 (model 2015) jest zdecydowanie lepszy niż w Evado 5.0 (model 2016) to mam spory problem z wyborem.

A i jeszcze jedno wizualnie bardziej podoba mi się Kross ale tak jak wspomniałem nie miałem okazji oglądać Orkana na żywo.

Napisano

Polecam brać Orkana. Ja mam zasadę kierować się wyposażeniem itd roweru a nie jego wyglądu. Dobry wygląd podbija skutecznie cenę a mi rower jest potrzebny do jazdy a nie do podobania się i lansu :P Więc jeśli wygląd roweru aż tak nie jest dominujący to bierz Orkana, jeśli jednak wygląd jest ważny to kup coś innego ale ze świadomością że za niższa cenę mogłeś mieć coś lepszego :)

Tak jak przedmówca, Orkan wygląda biednie ale za to jest wyposażony. Wydaje mi się jeśli chodzi o konkurencję dla Orkana to taniej niż 3500 nie znajdziesz. Merida, Author, Trek...pewnie ze 4500 by kosztowały z tymi bebechami :)

Napisano

Mój wybór ostatecznie padł na Romet Orkan 5.0. Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Zakupując rower przez internet otrzymuję 2 letnią gwarancję. Niestety rower jest zapakowany fabrycznie, a więc nie jest złożony i nie ma przeprowadzonego przeglądu zerowego. Jeżeli chciałbym sam go złożyć to rozumiem, że tracę gwarancję? Czy złożenie roweru muszę zlecić serwisowi Romet czy może być to inny serwis np firmy Kross? Dzięki za odpowiedz.

Napisano

Nie tracisz Gwarancji ! zatelefonuj do sprzedawcy i wszystko uzgodnisz 0 problemu dla sprzedającego wykonać przegląd podbić gwarancje i ponownie spakować rowerek składanie z kartonu polega na wykonaniu kilku prostych czynności - założyć przednie koło , ustawić i dokręcić kierownice oraz zamontować pedały :) i witam w gronie użytkowników Romet-a Orkan :thumbsup: Mam Orkany 6.0 ale jak śmignę na rowerku szwagra 5.0 też gęba mi się śmieje , że taki rower jest kupiony za 2300 zł :w00t:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...