Skocz do zawartości

[hamulce] hydrauliki do 400zł komplet

henio19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
poszukuję hamulców hydraulicznych do 400 złotych. Szukam sprawdzonego zestawu, bo w zakupionym przeze mnie GT układ tektro draco2 jest uszkodzony. Najlepiej na tarczę 160mm.
Jakieś propozycje?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Za niewiele ponad 400zł widziałem na allegro Deore XT M785 wyjęte z nowego roweru.

Myślę, że w tej kwocie można by się zmieścić kupując też w częściach.

Napisano

To są żywiki i koleś chce 450. Za niecałe 430 można nabyć SLXy  (sbike.pl), które IMHO niczym nie ustępują tym XT. Na sklepowe będzie gwarancja. Na te z allegro niestety nie. 

Na części może byłoby taniej gdyby udało się wykorzystać już posiadane rury/węże.

Napisano

Żywiki czy metaliki - co za różnica :-) Jak zjedzie klocki to kupi inne takie jakie będzie chciał albo dokupi klocki metaliczne i zobaczy, że nie ma rożnicy :-)

No ale fakt, jeśli za 430 są slx z gwarancją to może nie warto się bawić.

Napisano

Witam
Podłączę sie do tematu. Przyszła pora na wymianę hamulców hamulców. Budżet 400 jak kolega. Teren w jakim będę jeździł las , miasto. Czy te hamulce o których piszecie slx m675 sprawdza sie w tych miejscach. Nie ścigam ? Wcześniej uzywałem hayes nine i nie narzekałem. A może warto za ta kasę kupic jakieś używki ?

Napisano

Czy te hamulce o których piszecie slx m675 sprawdza sie w tych miejscach.
Tak

A może warto za ta kasę kupic jakieś używki ?
Przy takim budżecie według mnie lepiej kupić slx niż ryzykować że coś się stanie z używkami.
Napisano

Dzięki Marcin9 za szybka odpowiedz. Co do używek to coś w tym jest. Kupiłem formuła oro k18 ale niestety okazało się ze korpus w miejscu gdzie łączy się z klamka jest pęknięty na zawiasie. Wiec chyba jednak zdecyduje się na nowe. Przynajmniej będzie pewność ze są całe :-)

A co sadzisz o tych

http://allegro.pl/hamulce-avid-elixir-5-r-sl-151-71cm-p-t-nowy-model-i5983540788.html#thumb/1

Napisano

Do montażu tarczówek występują 2 rodzaje mocowania IS i PM  (http://wrower.pl/sprzet/standardy-mocowan-zaciskow-hamulcow-tarczowych,5471.html) - oba systemu mogą ze sobą współgrać po zastosowaniu adapterów (stosuje się je również w obrębie jednego systemu przy montażu większych tarcz ) . Radiatory w klockach są stosowane w celu lepszego odprowadzania ciepła (http://ctbike.pl/shimano-f01a-okladziny-hamulca-zywiczne-deore-xt-slx-xtr-alfine-z-radiatorami.html) sprawdza się przy intensywnym i długim użytkowaniu hamulca np.długie zjazdy ale w normalnym codziennym użytkowaniu już jest nie konieczne .

Napisano

Oryginalne klocki Shimano :

G01S - żywiczne bez radiatora

F01A - żywiczne z radiatorem

G03S - metaliczne  bez radiatora

F03C - metaliczne z radiatorem

W zależności które kupisz to będą/nie będą miały radiatora.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie. Zakupiłem już hamulce,  ale niestety nie te które polecaliście. Kupiłem XT BR-M785-B F03C. Mam nadzieje że będę zadowolony z zakupu. Musze jeszcze tylko ramę do malowania dać i i etap składania:)

Napisano

Czemu niestety? Kupiłeś to samo, tylko z innym znaczkiem i innymi paroma pomniejszymi niuansami. Do takiej jazdy jak wcześniej przedstawiłeś i tak aż nadto, a radiatory tu potrzebne jak świni siodło. Jeśli nie była to okazja tylko specjalnie za to dopłacałeś, to co najwyżej dla lepszego samopoczucia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...