Skocz do zawartości

[Manetki] Gripy Shimano czy Sram

rooger

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Lubię manetki obrotowe, cynglowe mnie denerwują (kupa odstających elementów, wolne). Niestety z tego co wiecie Shimano totalnie olało temat gripów i mają tylko pozaklasowe Revoshifty. Ostatnio naszło mnie żeby mojego alivioka (i deorka w drugim rowerze) podpiąć do manetek Srama z indeksem Shimano, liczę na lepszą jakość. Z tego co się dowiedziałem to mam wybór pomiędzy Sram Attack i Rocket. Potrzebuje opini na temat tych Sramów i czy jest sens zmieniać. Nie chce zamienić siekierki na kijek:-)

Napisano

No niby tak ale. Ja potrzebuję sprzęgło a z dwóch KULAWYCH systemów Sram jest droższy i bardziej awaryjny. Z tego powodu żenię Srama + Siemano ;)

Napisano

Poczytałem, podumałem i zdecydowałem się na Attacki, myślę że skoro mechanicznie nie różnią się od Rocketów to różnice w jakości materiałów jestem w stanie olać (po prostu ze względu na brzdąca mniej jeżdżę) :-)

Dzięki wielkie

Napisano

Myślę, że różnice w jakości można olać przy większości manetek Srama. Ja mam SX-4 od początku kiedy weszły na rynek i jeszcze się z nich cieszę w jednym rowerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...