rooger Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 Witam Lubię manetki obrotowe, cynglowe mnie denerwują (kupa odstających elementów, wolne). Niestety z tego co wiecie Shimano totalnie olało temat gripów i mają tylko pozaklasowe Revoshifty. Ostatnio naszło mnie żeby mojego alivioka (i deorka w drugim rowerze) podpiąć do manetek Srama z indeksem Shimano, liczę na lepszą jakość. Z tego co się dowiedziałem to mam wybór pomiędzy Sram Attack i Rocket. Potrzebuje opini na temat tych Sramów i czy jest sens zmieniać. Nie chce zamienić siekierki na kijek:-)
Fenthin Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 Jeśli lubisz manetki obrotowe, tylko Sram. Od Revoshiftów lepsze są nawet najtańsze MRX, które podobno nie umywają się do wyższych modeli Srama.
Roonin Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 Ze Srama będzie Pan zadowolony Tak na marginesie polecam ożenek gripów Srama 1:1 z przerzutką DynaSys ze sprzęgłem i mamy czad
robertrobert1 Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 Ja od kilkunastu lat użytkuję gripy Sram Plasma. Mają rozpietość 3x9 i niestety są one już nie produkowane. A szkoda bo to bardzo szybkie, trwałe a przy tym bardzo precyzyjne.
woojj Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 Ja wczoraj żeniłem gripszifta srama 8f z XT dynasys-chodzi prawie jak sram ;-))) idealnie. Jednakowoż sram+sram to najfajniejsza opcja obrotowa jak dla mnie.
Roonin Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 No niby tak ale. Ja potrzebuję sprzęgło a z dwóch KULAWYCH systemów Sram jest droższy i bardziej awaryjny. Z tego powodu żenię Srama + Siemano
rooger Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Napisano 22 Stycznia 2016 Poczytałem, podumałem i zdecydowałem się na Attacki, myślę że skoro mechanicznie nie różnią się od Rocketów to różnice w jakości materiałów jestem w stanie olać (po prostu ze względu na brzdąca mniej jeżdżę) :-) Dzięki wielkie
ishi Napisano 23 Stycznia 2016 Napisano 23 Stycznia 2016 Jak chcesz to mam Attacki 3x9s tanio to sprzedania jakby co pisz na priv.
Ilia Napisano 27 Stycznia 2016 Napisano 27 Stycznia 2016 Myślę, że różnice w jakości można olać przy większości manetek Srama. Ja mam SX-4 od początku kiedy weszły na rynek i jeszcze się z nich cieszę w jednym rowerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.