Skocz do zawartości

[Stery] do Accent Shannon

mbo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mbo, skoro Ci kolega powyżej tak stanowczo radzi, a ma ramę podobną, to ja na Twoim miejscu bym ten rozmiar przemyślał sobie jeszcze.

Napisano

Juz sie zdecydowalem na 20 widelec zamowiony, obrecze zamowilem szersze i czekam na przesylke. Dzieki wszystkim za pomoc. Jak zloze to zdam relacje.

Pzdr

Napisano

Wtrącę swoje 3 grosze nt. wielkości ramy. Mam Shannona 20" od jakichś 3 lat, mój wzrost 186 cm. Wcześniej woziłem się na oponie 1.25, później założyłem kapcie 29er 2.10. W tym roku przesiadłem się na prawdziwego 29era a na Shannona wróciły wąskie opony i nie mogę teraz znaleźć sobie wygodnej pozycji (pogrzebałem nieco z mostkiem i sterami). Nie wiem, czy jest to spowodowane przyzwyczajeniem do 29era czy po prostu Shannon jest za mały?

Napisano

To tam wchodzą 2,1"? Miałem 1,75" i wydawało mi się, że to maks.

Co to znaczy wygodnej, co uwiera?

Mam 22" przy 195cm, a 29er-a 21". Wrażenia na dużym kole są takie, że czuję się strasznie wyciągnięty i na początku był problem z przyzwyczajeniem. Do tego inaczej się prowadził i na pierwszej jeździe o mało co drzewa po wewnętrznej nie zaliczyłem.

Obecnie jeżeli dłużej na którymś pojeżdżę, to czuję przez chwilę pewien dyskomfort, ale to mija. Pytanie jak długą miałeś przerwę w jeździe na tym crossie i ile teraz pojeździłeś.

Postarałbym się też wrócić do pierwotnego ustawienia z jakim jeździłeś skoro było dobrze.

Napisano

Tak, 2.1 wchodzą, ale niemalże na styk i jak kiedyś załapałem jakieś luzy na tyle, to zaczęło mi wycierać ramę :). 29era mam 21" i faktycznie, na początku było dziwnie i niebezpiecznie ale teraz nie zamieniłbym tej ramy. Crossa odstawiłem w sierpniu, poszedł na serwis, założyłem ponownie wąską oponkę, zrobiłem jedną przejażdżkę 40 km a później przepadłem w MTB i maratonach. W grudniu ponownie 2 razy wsiadłem na niego, pokręciłem ze 30 km i coś mi w nim nie pasuje, sam nie wiem co. Generalnie na crossie mam pozycję, która mnie teraz męczy, za bardzo wygięty siedzę i drętwieją mi stopy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...