konec Napisano 23 Grudnia 2015 Napisano 23 Grudnia 2015 Mbo, skoro Ci kolega powyżej tak stanowczo radzi, a ma ramę podobną, to ja na Twoim miejscu bym ten rozmiar przemyślał sobie jeszcze.
mbo Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Napisano 24 Grudnia 2015 Juz sie zdecydowalem na 20 widelec zamowiony, obrecze zamowilem szersze i czekam na przesylke. Dzieki wszystkim za pomoc. Jak zloze to zdam relacje. Pzdr
xandercage Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 Wtrącę swoje 3 grosze nt. wielkości ramy. Mam Shannona 20" od jakichś 3 lat, mój wzrost 186 cm. Wcześniej woziłem się na oponie 1.25, później założyłem kapcie 29er 2.10. W tym roku przesiadłem się na prawdziwego 29era a na Shannona wróciły wąskie opony i nie mogę teraz znaleźć sobie wygodnej pozycji (pogrzebałem nieco z mostkiem i sterami). Nie wiem, czy jest to spowodowane przyzwyczajeniem do 29era czy po prostu Shannon jest za mały?
zekker Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 To tam wchodzą 2,1"? Miałem 1,75" i wydawało mi się, że to maks. Co to znaczy wygodnej, co uwiera? Mam 22" przy 195cm, a 29er-a 21". Wrażenia na dużym kole są takie, że czuję się strasznie wyciągnięty i na początku był problem z przyzwyczajeniem. Do tego inaczej się prowadził i na pierwszej jeździe o mało co drzewa po wewnętrznej nie zaliczyłem. Obecnie jeżeli dłużej na którymś pojeżdżę, to czuję przez chwilę pewien dyskomfort, ale to mija. Pytanie jak długą miałeś przerwę w jeździe na tym crossie i ile teraz pojeździłeś. Postarałbym się też wrócić do pierwotnego ustawienia z jakim jeździłeś skoro było dobrze.
xandercage Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 Tak, 2.1 wchodzą, ale niemalże na styk i jak kiedyś załapałem jakieś luzy na tyle, to zaczęło mi wycierać ramę . 29era mam 21" i faktycznie, na początku było dziwnie i niebezpiecznie ale teraz nie zamieniłbym tej ramy. Crossa odstawiłem w sierpniu, poszedł na serwis, założyłem ponownie wąską oponkę, zrobiłem jedną przejażdżkę 40 km a później przepadłem w MTB i maratonach. W grudniu ponownie 2 razy wsiadłem na niego, pokręciłem ze 30 km i coś mi w nim nie pasuje, sam nie wiem co. Generalnie na crossie mam pozycję, która mnie teraz męczy, za bardzo wygięty siedzę i drętwieją mi stopy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.