mixchris Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Mam pytanie do właścicieli piast NuVinci i nie tylko... mianowicie, najmniejsze przełożenie tejże piasty to 0,50 co za tym idzie pełen obrót koła 360stopni daje nam dwa obroty kołem 28" niestety w moim przypadku jeden obrót kołem na najmniejszym biegu obraca zębatkę jeden raz co daje najmniejsze przełożenie 1,00 Mam rozumieć, że piasta jest zepsuta? Czy posiadacz takiej piasty mógłby mi potwierdzić moje dywagacje?
zekker Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Napisz dokładniej czym kręcisz i co się kręci, bo chyba trochę mieszasz. Proponuję policzyć przełożenie korba-tylna zębatka, a potem wykonać pełny obrót korbą i zliczyć obroty koła.
mixchris Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Przednia zębatka nie ma nic do rzeczy... w pierwszym zdaniu się przejęzyczyłem... co znaczy, że pełen obrót koła (tylnego koła) powinien dawać dwa obroty zębatki na piaście a w rzeczywistości obraca ją jeden raz co daje przełożenie 1,00 a nie 0,50 jak twierdzi producent na najwolniejszym przełożeniu. Jeżeli nadal jest coś niejasne czym kręcę i po co to chętnie wszystko raz zeszczę objaśnię
Mod Team Puklus Napisano 22 Lipca 2015 Mod Team Napisano 22 Lipca 2015 A czy ta piasta posiada biegi ?
rzezniol Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Kręci zębatką a nie kołem ... Jakoś dziwnie od tyłu podchodzisz do wyznaczenia przełożenia. Pozdrawiam
mixchris Napisano 23 Lipca 2015 Autor Napisano 23 Lipca 2015 ufff... one more time... co się dzieję gdy robię jeden obrót zębatki na piaście NuVinci przy najniższym biegu, który ma przełożenie 0,50 jak twierdzi producent? Koło 28" robi jeden pełen obrót czyli 360stopni a powinno obrócić się o połowę czyli 180stopni. Czy teraz kręcę zrozumiale?
rzezniol Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 To jest zrozumiałe że przełorzenie tak powinno działać ... I wiem że niby to powinno być logiczne ... Jednak to piasta rowerowa, która z zasady nie powinna napedzac korby podczas obrotu koła. Prawidłowym kierunkiem wyznaczenia przekładni powinno być napedzenie tego koła zębatką przy nieruchomej osi piasty. Jerzeli w kierunku jazdy koło napędza ci zębatkę bez możliwości jej zatrzymania to masz uszkodzoną piastę . Wprowadzałeś zamęt kręcąc kołem a nie zebatką ... Pozdrawiam
mixchris Napisano 23 Lipca 2015 Autor Napisano 23 Lipca 2015 Już odpowiedzieli mi z NuVinci widać są bardziej domyślni bo Wy nadal nie zrozumieliście o co mi chodzi. Gwoli ścisłości dla osób, które odkopią ten post odpowiadam na swoje pytanie. Na najmniejszym biegu (0,50) pełen obrót tylną zębatką daje pół obrotu kołem tak powinno być jeżeli jest inaczej piasta jest zepsuta kropka
rzezniol Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 No ja pierdziu a o czym ja do ciebie ... Najpierw kręcisz czym kręcisz ... A my się nie domyslamy : D Pozdro
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2015 Mod Team Napisano 23 Lipca 2015 Koło 28" robi jeden pełen obrót czyli 360stopni Czyli koło 20" zrobi mniej ? zadanie z fizyki
zekker Napisano 24 Lipca 2015 Napisano 24 Lipca 2015 A czy ta piasta posiada biegi ? W zasadzie nie, bo to przekładnia bezstopniowa w pierwszym zdaniu się przejęzyczyłem... co znaczy, że pełen obrót koła (tylnego koła) powinien dawać dwa obroty zębatki na piaście Problem jest taki, że różnie to bywa w piastach z biegami. Nie przyglądałem się dokładnie mojej Inter8 ale na oko kręcąc kołem do tyłu zębatka obraca się zawsze tak samo niezależnie od wrzuconego biegu. Pewniej sprawdzać kręcąc w kierunku jazdy. Odchodząc od tematu jak sprawdzać, to na pewno masz dobrze wyregulowaną? I ogólnie jak się jeździ z tą piastą?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.