Dziubek Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 5% zniżki w Decathlonie przy płatności via PayPal. Zniżka jest ważna od 28.06.2016 – 4.07.2016. Aby skorzystać z 5% zniżki na produkty dostępne na stronie http://www.decathlon.pl/C-893508-paypal, należy wybrać PayPal jako formę płatności. Nie jest wymagana żadna minimalna cena zakupu. Zniżki nie można wymieniać na gotówkę lub inny rodzaj zniżki. Ze zniżki można skorzystać tylko raz i nie można jej przenosić ani łączyć z innymi ofertami. Oferta jest ważna tylko w Polsce.
misiojedzie Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 Też zamówiłem te gacie, mam 180/88 cm i 80 kg. Jak coś to oddam, warto zaryzykować. Swoją drogą oni się później nie wyrobią z odbieraniem zwrotów tych spodenek
Dziubek Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Spokojna głowa zdadzą radę. Zwrot też możesz zrobić w najbliższym sklepie.
jka Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 A doszły już do kogoś że się tak martwicie tymi zwrotami. Żeby się nie okazało że zabrakło. U mnie na razie weryfikują zamówienie a czas realizacji !!! ??? +/- 4 lipiec. jka
turysta Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 U mnie to samo. Niby czas dostawy 4 lipiec ale coś w to wątpię. Prawdopodobnie skończy się to tak samo jak kiedyś ze skarpetkami, które zamówiłem. Po tygodniu od kupa dostałem maila, że towaru nie ma i nie będzie.
misiojedzie Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Haha ale ja im już wysłałem moje pisiont złotych! :-D
zoomek Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Jak anulują to może i lepiej. Często dzwonią z propozycją, żeby wybrać coś alternatywnie z dużą zniżką. Decathlon ma bardzo fajne podejście do klienta.
Dziubek Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 A miałeś już taką propozycję ? Jakiś przykład co z ilu na ile przecenili ?
Lantash Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Ja miałem jedynie propozycje wymiany na inny przedmiot (wybrany przeze mnie) lub zwrot kasy. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
turysta Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Ja kiedyś w ramach rekompensaty dostałem kod promocyjny na 20 zł.
zoomek Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 W zeszłym roku zamawiałem u nich softshell z wyprzedaży (cena 49 zł). Okazało się, że nie ma towaru. Zadzwoniła konsultantka z pytaniem, czy może zaproponować inną kurtkę. Powiedziałem, że ok, ale nie chcę dopłacać. Wysłali mi softshell tribord (cena katalogowa 199 zł). Mało tego, kurtka przyszła 2 razy, a nadprogramowy egzemplarz kazali mi zatrzymać jako "prezent od firmy".
jka Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 Dla tych co się martwili, jak oddać ten towar. Teraz rano takie coś znałem w skrzynce pocztowej.. z przykrością informujemy, iż nie udało nam się skompletować zamówionego produktu: Kolarki na rower męskie M . Otrzymaliśmy informację, że zapas w/w produktu okazał się błędny.Prosimy o dyspozycję anulacji tego produktu z zamówienia lub propozycję wymiany na inny w cenie brakującego artykułu (jeżeli chcą Państwo wymienić produkt prosimy o podanie kodu produktu lub linku).Czekamy na Państwa dyspozycje. Serdecznie przepraszamy za wszelkie niedogodności.Jesteśmy do Państwa dyspozycji. jka
Dziubek Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 Ja kiedyś w ramach rekompensaty dostałem kod promocyjny na 20 zł. Mailowo czy telefonicznie dostałeś opcję rabatu ?
porcelanowy Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 Powitoł Musieli mieć bardzo ograniczony zapas tych lajteksów bo kliknąłem zaraz jak się pojawiły w promocji i też dostałem info jak wyżej No cóż, d...pa krótko cieszyła się zapowiedzią lepszej amortyzacji i komfortu. W weekend naciągnę na się ponownie lidla... OK, to czekam na telefon Deca z propozycją wysłania w zamian droższych gatek lub biletów na wakacje w Chorwacji
Dziubek Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 czekam na telefon Deca z propozycją wysłania w zamian droższych gatek Chyba się nie doczekasz, w mailu do kolegi wyżej pisali Prosimy o dyspozycję anulacji tego produktu z zamówienia lub propozycję wymiany na inny w cenie brakującego artykułu (jeżeli chcą Państwo wymienić produkt prosimy o podanie kodu produktu lub linku). Czekamy na Państwa dyspozycje.
turysta Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 Mailowo czy telefonicznie dostałeś opcję rabatu ? Mailowo, kod rabatowy do wpisania przy dokonywaniu zakupu.
Dziubek Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 To tylko chwalić ich podejście do klienta, mało który sklep tak postępuje. Duży plus dla Decathlonu.
modrzew Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Powitoł W weekend naciągnę na się ponownie lidla... Masochista..?
macior Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Mi także anulowali zamówienie, po zwróceniu im uwagi , że mają 1sztuke (tak Pani napisała) ,a wrzucają to jako okazję dnia - nie wykazują się zbytnim profesjonalizmem. Odpisała Pani, że wszystko co może zrobić to dać rabat 30zł , ale podziękowałem i kupię Forza Sport, zniechęcił mnie Decathlon skutecznie do siebie.
porcelanowy Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Powitoł U mnie przyoszczędzili - 20 ziko Będzie na jakiego izotonika czy waciki
Dziubek Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 U mnie przyoszczędzili - 20 ziko Dostałeś talon na 20 zł do Deca ? A zamówienie anulowane i zwrot kasy ?
porcelanowy Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Powitoł No upomniałem się o bon bo dalej gatek szukam Reszta zamówienia poszła do pakowania, kasy jeszcze nie ma
skimir Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Jeśli coś chcecie ugrać w Decathlonie to chyba tylko przez telefon. System maili mają taki, że nie istnieje coś takiego jak wątek i jego kontynuacja a obsługą danej transakcji zajmuje się przypadkowa osoba, która ma w danej chwili wolną moc przerobową. Kiedyś zamówiłem spodnie. Dostałem maila, że nie ma i że mogę zmienić zamówienie lub anulować. Odpisałem, że chcę zmienić z pytaniem co mogą zaproponować. Odpowiedź była taka, że mogę coś wybrać z katalogu :-). Zmieniłem zamowienie, znów nie było i znów ta sama procedura - jakbym z automatem pisał. Nie mniej jednak Decathlon jest sklepem bardzo przyjaznym :-) Specjalnie nie roztrząsają się nad reklamacjami, uznają chyba wszystkie. Kiedyś kupiłem ponton, po dwóch tygodniach tyrania w Chorwacji (wiadomo - kamieniste dno, więc latwo o dziurę) z pontonu zaczęło schodzić powietrze ale nie mogłem specjalnie zlokalizować dziury (nie widać było przerwania czy przekłucia). Oddałem do Deca - po tygodniu dostałem nowy :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.