Gość Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, Mam korbę z osią zintegrowaną, jednak na łączeniu ośki i korby powstał luz. Czy ma ktoś z Was jakiś pomysł jak go zniwelować? Mi przyszło do głowy żeby wsadzić cienki oring między korbę a suport, chociaż nie wiem czy zda to egzamin Przejechałem na niej dopiero jakieś 300km a nie wiem co będzie z reklamacją.
mklos1 Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Zniweluj to reklamacją. Takie coś nie ma prawa powstać po 300km (i po 3000km).
Classified Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Prawdopodobnie jest tam łączenie na wielowypust który został fabrycznie zaciśnięty tak, aby połączenie było ustalone i nieruchome pod obciążeniem. Niedokładne zaciśnięcie = chybotanie ramienia korby a w skrajnych wypadkach odpadnięcie ramienia. Jest to wada fabryczna którą trzeba reklamować.
Kaczorak Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Dokładnie. Po 300 km nie ma prawa wystąpić jakiś luz. Prawdopodobnie jakaś wada fabryczna i wymienią cała korbę. Po to jest gwarancja żeby nie kombinować. A jak zaczniesz kombinować a potem oddasz na gware a sklep to zobaczy to wtedy lipa. Póki jest gwarancja to korzystaj
Gość Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Kontaktowałem się już z dystrybutorem, niestety nie posiadam paragonu, mam odesłać wadliwą część i jeżeli problem jest ewidentny wyślą nową. Trzymajcie kciuki!
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2015 Powiedz co to za korba nie chlubna ...
swimfan Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Raczej to tzw. choroby wieku dzieciecego:). Dziwna ta Twoja korba, ja to kiedys sam na sile probowalem ruszyc ale sie poddalem tak zakleszczone bylo. Szkoda ze nie zrobiles zdjecia wadliwego elementu.
Rulez Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, Mam korbę z osią zintegrowaną, jednak na łączeniu ośki i korby powstał luz. Czy ma ktoś z Was jakiś pomysł jak go zniwelować? Mi przyszło do głowy żeby wsadzić cienki oring między korbę a suport, chociaż nie wiem czy zda to egzamin Przejechałem na niej dopiero jakieś 300km a nie wiem co będzie z reklamacją. Tak naprawdę to piszesz bardzo pokrętnie, to jest luz poprzeczny ? : żeby wsadzić cienki oring między korbę a suport Czy luz w miejscu gdzie oś jest wciśnięta do ramion korby i oś porusza się w mocowaniu ?
Gość Napisano 17 Czerwca 2015 Napisano 17 Czerwca 2015 DURO DJ-D A więc: "--------------- " " " " " Znaczki " oznaczają ramie korby a - oś Łapiąc za korbę i ruszając osią w górę i doł ( czyli godzina 12 i 6) w takim położeniu jak na rysunku występuje luz. Po co oring lub podkładka? Gdy nie uda się nic wywalczyć z dystrubutorem spróbuję to wsadzić na oś, pomiędzy korbę a suport. Po drugiej stronie jest śruba kontrująca więc może wszystko się delikatnie usztywni ( chociaż szczerze w to wątpie)
swimfan Napisano 17 Czerwca 2015 Napisano 17 Czerwca 2015 Szczerze to watpie ze Ci cos moze usztywnic jak masz luzy przy styku wielowpustu i korby. Srubą kontrujacą to mozesz jedynie podciagnac jak masz luzy pomiedzy osia a lozyskami (ale to takie oszukiwane samego siebie lozyska zaraz padaja). Na Twoim miejscu zrobil bym zdjecie lub nakrecil film bo sie robi zjawiskowo .
Gość Napisano 17 Czerwca 2015 Napisano 17 Czerwca 2015 Korba wysłana wczoraj, na razie nie będę mówił gdzie kupiona ( chociaż jak ktoś kupował coś Suntour'a z oficjalnego źródła to się pewnie domyśla). Zobaczymy, moim błędem jest to że zginął mi paragon, z drugiej strony jest to ewidentna wada produktu i liczę na pozytywne załatwienie sprawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.