Skocz do zawartości

[kierownica] do maratonów XC (Mazovia itp.)

Macu3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema,

Nabyłem niedawno rower Radon ZR Race 7,5 7.0 (http://www.radon-bikes.de/en/bikes/mountainbike/hardtail/zr-race-275/zr-race-275-70/), aby startować w maratonach rowerowych. Dzisiaj odbyłem pierwszą jazdę, jestem bardzo zadowolony z zakupu, ale jednak doszedłem do wniosku, że giłęta kierownica o szerkości 750 mm przy moim wzroście 169 cm, ramie 16"  i wąskich barkach (około 42 cm) to lekka przesada. Testując rower i tak trzymałem ją raczej wężej, a pobliskie drzewa mijałem z dużą paniką w oczach. Planuję zatem przyciąć nieco kierownicę, na razie do 680 mm. Czy słusznię czynię? 

Dzięki za rady.

Napisano

Hej,

Tak blisko manetek i wewnętrznego skraju gripów jak się dało. Czli na moje oko dobre 3-4 cm wężej z każdej strony.

Na razie się nigdzie nie spieszę, zsunę sobię rączki na 580 mm i zobaczę jak się jeździ. Ale sadzę, że przycinka jest tutaj nieodzowna.

Na tej szerokiej kierze jakoś ciężko do zakrętów mi się składało.

Napisano

Ścinaj po centymetr z każdej strony aż dojedziesz do odpowiedniej długości. Ja kiedyś nie wyobrażałem sobie jeździć na szersze jak 680 a teraz mam o 4 cm dłuższą i nie wrócę do krótszej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...