Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tak jak w temacie szukam roweru trekkingowego do 1200 zł.

Zależy mi na dobrym osprzęcie w tym przedziale cenowym.

Oczywiście koła 28''  ;)

Rower głównie do jazdy po asfalcie, momentami na drogi trochę mniejszej jakości.

Było by fajnie gdyby miał prądnice w piaście i amortyzowane siedzonko(rurkęod siedzonka)

Za pomoc dziękuję i pozdrawiam

Paweł  ;)

Napisano

Dobry wieczór

W tym przedziale cenowym to może Kands Elit Pro (od Transrower) na starszym osprzęcie Acera (aktualnie na Alivo montują, ale cena 1500 wzwyż). Niewątpliwy "król Allegro" i w sumie dobry stosunek cena/ jakość/ użyteczność: http://castor24.pl/pl/p/Rower-28-KANDS-ELITE-PRO-GTS-Acera-2015-Gratisy-/1463

Mam ten model na Alivo i nie mam nic do zarzucenia (solidny) poza kilkoma drobiazgami, które wymieniłem z czasem:

- oświetlenie, jeśli jeździsz po ciemku;

- siodło, mi nie pasowało (w tym jest na "elastomerach" cokolwiek by to nie znaczyło, mi się dostało "zwykłe";

- amortyzowana sztyca (siedzonko), wywaliłem, bo bardziej przeszkadza niż pomaga w czymkolwiek.

Pozdrawiam. 

Napisano

Nie znam się na osprzęcie i w ogóle, ale czy ktoś mógłby mi porównać tego lazaro v2 np. z rometem wagantem 1.0 lub 2.0

czym różnią się od siebie, który jest na przykład lepszy

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Napisano

Oba wymienione waganty  modele 2015 mają z tyłu wolnobieg (3x7 przełożeń) - wybieraj spośród takich które mają 3x8 albo 3x9 (te ostatnie to tylko jakieś super wyprzedaże jeśli chcesz się zmieścić w zakładanym budżecie).

Nawiasem mówiąc, szansa że znajdziesz coś lepszego niż wcześniejsze propozycje jest minimalna - a czas płynie i rowerów raczej nie przybędzie :)

Napisano

Dobry wieczór

Spartacus jest na wolnobiegu. Jest to starsze konstrukcyjnie rozwiązanie, mniej precyzyjne i mniej trwałe, moim zdaniem odpada. Zdecydowanie coś na kasecie trzeba szukać, jako rozwiązanie "na czasie" i zdecydowanie trwalsze.

Tak na marginesie Spartacus, Lazaro, Kands i zdaje jeszcze jakaś marka (nie pamiętam) są produkowane przez tą samą, polską firmę (Transrower). 

EDIT: Poza tym tylko Kands Elit Pro spełnia (w zbliżonej do założonej ceny) warunek "dynamo w piaście", co było jednym z wyznaczników Twojego pytania. 

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...