Skocz do zawartości

[Warszawa] Sklep/serwis z profesjonalnym doborem siodełka.

Grzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jak w temacie. Poszukuję sklepu, gdzie zmierzą mi odpowiednie kości itd. i zaproponują jakie siodło powinienem wybrać. Ile średnio sobie liczą za takie pomiary?

Napisano

W airbajkach zmierzysz i wpożyczysz selle italia, w kolarski.eu wypożyczysz prologo i pomogą, choć chyba nie mają na stałe bajkfitingu. I tak bedziesz musiał pożyczyć jak kupujesz droższe siodło, bo często pomimo pomiarów ludzie wybierają zupełnie inne kształty, rozmiary, inaczej ustawiają. Siodło to strasznie dupiata sprawa.

Napisano

Witam,

Jak w temacie. Poszukuję sklepu, gdzie zmierzą mi odpowiednie kości itd. i zaproponują jakie siodło powinienem wybrać. Ile średnio sobie liczą za takie pomiary?

W Warszawie jest właśnie Airbike, gdzie mają siodła Specialized. Wygląda to tak, że zostawiasz kaucję i płacisz chyba 100zł za dobę. Przy kupnie siodła u nich odliczają kwotę za wypożyczenie od ceny produktu. Jest jeszcze Sportset, mają siodła WTB. Można wziąć kilka na raz i testować za free przez 7 dni. Zostawiasz tylko 100zł kaucji/siodełko.  

Zmierzyć rozstaw kości kulszowych możesz nawet w domowych warunkach. Wystarczy worek wypełniony czymś sypkim (może być mąka). Siadasz i mierzysz odległość między środkami dwóch największych zagłębień.

Napisano

W BDC robią dopasowanie metodą Selle Italia, czyli idmatch.  Oczywiście pod kątem siodeł SI.

Natomiast rozstaw kości kulszowych zrobią chyba wszędzie w wymienionych za darmo.  Tak przynajmniej było w Airbike, gdy się swego czasu zainteresowałem bikefittingiem.

BTW, przeszło mi, a siodło dobrałem po staremu.  Czyli na czuja.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Tez szukam siodla, mam obok domu sklep triathlonowy ktory sprzedaje fizyka, nie jestem pewny czy wziac bulla czy kameleona. Dowiedzialem sie, ze w ich placowce na alejach robia wszelkie badania pod katem siodelek i wszystkiego innego. Niestety tam jeszcze nie dotarlem, jedyne co moge powiedziec, ze jak buty dobiegania u nich kupowalem to sprawdzili mnie ok (bieznia, kamery i wytlumaczenie), wiec zakladam, ze raczej profesjonalne podejscie bedzie.

al. Jerozolimskie 181A Adgar Park West 

sport guru

• 4 miesiące temu...
Napisano · Ukryte przez anarchy, 2 Października 2015 - Do wyjaśnienia.
Ukryte przez anarchy, 2 Października 2015 - Do wyjaśnienia.

W sklepie SPORT SET przy Obozowej 95 na Woli jest program wypożyczeń siodełek testowych marki WTB. Wpłacasz kaucję i jeździsz na wybranym modelu przez tydzień. Jeśli jest ok - to kaucja zostaje zaliczką na oryginalne, jeśli nie - testujesz inne do skutku lub po prostu rezygnujesz i kaucja jest zwracana.
Osobiście polecam model ROCKET lub PURE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...