tomo63 Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Cześć, Noszę się z zamiarem zmiany siodełka z obecnie używanego WTB Vigo Comp (145mm) na coś ciut bardziej wygodnego. Podyktowane jest to problemami z bólem pleców podczas podczas przejażdżek >30km. W ostatnim tygodniu przetestowałem WTB Pure-V Comp i uznałem je za naprawdę wygodne ale jest ciut za szerokie. Zauważyłęm, że WTB zaczęło produkować siodełka Rocket w wersji 142mm i myślę o zakupie jednego z nich. Czy ktoś z was koledzy ma może jakieś doświadczenia, czy porównanie siodła Pure-V i Rocket (nawet w wersji 130mm będzie cenną informacją). Chodzi głównie o kształt ogona siodła rocket, który z tego co zasłyszałem i czytałem jest jeszcze bardziej uniesiony niż w Pure-V. Z góry dzięki za info!
morfish Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Nie jest uniesiony. A na pewno nie bardziej niż w Pure. Odnośnie bólu pleców - raczej kwestia ustawień na linii sztyca - kierownica. Siodło bardziej do przodu albo pół cm więcej na sztycy wiele zmienia.
tomo63 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Napisano 27 Kwietnia 2015 Dzięki za info. jęsli chodzi o ustawienia siodła to mam to przećwiczone i obecne ustawienie wydaje się optymalne, ale może rzeczywiście warto to zweryfikować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.