karol24041998 Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam, posiadam korbę Shimano FS-M615, kasetę Deore HG50 i łańcuch HG54. Ostatnio powiedziano mi w sklepie rowerowym, że jest zużyty. Więc kupiłem nowy DEORE XT CN-HG95. Na nowym łańcuch przeskakuje na każdej koronce w kasecie i korbie. Po założeniu starego jest znowu ok. Porównując oba łańcuchy wizualnie są takie same (szer wew, szer zew, odstęp od rolek itp. Moje pytanie jest takie: Czy mogę stwierdzić, że stary łańcuch jest ok? Ktoś wie o co w tym wszystkim chodzi? Z góry dziękuję za odpowiedź :DD
Ychu Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Masz zbyt zjeżdżony napęd i nie przyjmie on nowego łańcucha.
slave Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 dokładnie, teraz to już tylko pozostaje zajeździć stary napęd(kasetę, łańcuch i koronki w korbie), a jak już się nie da jeździć, dokupić nową kasetę i nowe koronki do korby(masz dwublat, pewnie większa koronka będzie do zmiany, młynek powinien się nadać) mi napęd(kaseta, zębatki 15 i 17) nie chciał już przyjąć nowego łańcucha po 2 miesiącach i jakiś 1200km, więc wróciłem do starego łańcucha i będę musiał jeździć do wykończenia kasety
Ychu Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 mi napęd(kaseta, zębatki 15 i 17) nie chciał już przyjąć nowego łańcucha po 2 miesiącach i jakiś 1200km, więc wróciłem do starego łańcucha i będę musiał jeździć do wykończenia kasety Teraz jak to czytam , to mi się przypomniało jakiego majstra kiedyś widziałem Miał już tak wyjechany łańcuch że już się ciągnął po ziemi , ale jechał
slave Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Teraz jak to czytam , to mi się przypomniało jakiego majstra kiedyś widziałem Miał już tak wyjechany łańcuch że już się ciągnął po ziemi , ale jechał mam nadzieję że mi się nie uda dopuścić do takiego stanu
Ychu Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 mam nadzieję że mi się nie uda dopuścić do takiego stanu Oby. Lecz są jednak na świecie rzeczy o których się fizjologom nie śniło
Mod Team sznib Napisano 14 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2015 Porównując oba łańcuchy wizualnie są takie same (szer wew, szer zew, odstęp od rolek itp. Weź wbij w drewnianą futrynę dwa malutkie gwoździki, z małymi łebkami, tak żeby weszły w dziurkę w ogniwie łańcucha. Gwoździki obok siebie oczywiście. No i powieś obok siebie na tych gwoździkach nowy łańcuch i stary.
seraph Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Ta metoda da pogląd tylko i wyłącznie wtedy, kiedy łańcuchy mają identyczna liczbę ogniw. Na ponad 100 ogniwach spokojnie łańcuch urósł o ponad 1 ogniwo... Poza tym mierzenie teraz, kiedy nowy nie "siadł" to już i tak tylko i wyłącznie informacyjnie - jeździj aż ten zacznie skakać i wymień cały napęd.
Ychu Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Weź wbij w drewnianą futrynę dwa malutkie gwoździki Wystarczy kawałek deski , szkoda futryny. Może mało widać , ale jednak.
Mod Team sznib Napisano 14 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2015 Ta metoda da pogląd tylko i wyłącznie wtedy, kiedy łańcuchy mają identyczna liczbę ogniw. A dlaczego to? Porównując pierwsze ogniwa łańcuchów są na tej samej wysokości. Im niżej tym większa rozbieżność, zależnie od różnicy w rozciągnięciu łańcuchów, ale porównując nowy i zużyty łańcuch różnicę widać już na pierwszych 10 ogniwach. Wystarczy kawałek deski , szkoda futryny. Mi tam futryny warsztatowej nie szkoda
Ychu Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Mi tam futryny warsztatowej nie szkoda Ja niestety nie posiadam warsztatu a wszelki serwis wykonuję pod wiatą lub w domu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.