Skocz do zawartości

[ Ocena nowego napedu ]

mbo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja bym wsadził raczej mniejsza korbę - bo na tej raczej przełożenia szosowe za bardzo no ale niech ktoś inny jeszcze oceni. Ja mam w sumie 29"

Napisano

wlasnie wiekszosc jerzdze na szosie, 20 km dziennie zabiera mi dojazd i powrot z pracy

W takim razie dzieki za pomoc. :thumbsup:

Napisano

Dokładnie. Tam powinno być 44-32-22. Do tego kaseta raczej 11-32 i nie XT (bo szkoda kasy), a coś tańszego: Alivio albo Deore. Zamiast drogiej kasety brałbym raczej lepsze manetki.

Napisano

A jakie oponki? Bo jak zostawiasz 2.0" to z czasem i przypływem kaski wymieniłbym to na coś pokroju 30-35mm.  
  Ja na starym rowerze z kołami 26" miałem zębatkę 48, no ale opony 32mm i śmigało się dobrze. 

Napisano

Przy raczej małej kadencji (80 obrotów) i korbie 42t na najszybszym blacie z przodu i z tyłu masz prędkość 36,5 km/h, przy dużej (100 obrotów) masz już 45,6 km/h. Czy do dojazdów do pracy potrzebna jest większa prędkość? 

Gość forestowy
Napisano

IMHO korba 48 za duża, ale co kto lubi. Ja w crossie zamieniłem na 44.

Łańcuch zamień na Campagnolo rekord, a jak cena za wysoka Connex ewentualnie KMC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...