Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma BC 5.12 nie pokazuje prędkości

Reaper1906

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wiem, że było już wiele tematów na ten temat ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania.

Mam taki problem, że licznik nie pokazuje prędkości. Zdemontowałem wszystko i machając magnesem o to drugie (kontrakrton)?, słychać charakterystyczne kliknięcia. Następnie co zrobiłem, to wziąłem kabelek i dotykałem te bolce z tyłu licznika i pokazuje prędkość. Na rzut oka, wizualnie wygląda wszystko ok. Kabelek nie urwany, nic nie jest porysowane.

Ktoś, coś jakiś pomysł?

Napisano

Miałeś właściwą odległość między magnesem a czujnikiem?

Milimetr różnicy i nie pokazuje prędkości.Musisz mieć max 5 mm różnicy między czujnikiem a magnesem.

Napisano

Jaki kabelek wziąłeś, żeby dotykać do licznika bo nie bardzo rozumiem. Jeżeli jest tak jak myślę to niema styku między podstawką a licznikiem, może źle go wsuwasz?

Napisano

Zwykly drut, sprawdzić czy licznik działa. Niby styk powinien być, nie są ani brudne ani zaśniadziałe. Co masz na myśli "źle go wsuwasz". Jeśli CI chodzi, że zakładam na odwrót, to wszystko jest ok:) Bolce stykają się z tymi metalowymi wypustkami w podstawce.

Edit: Zrobiłem mu miękki reset przyciskiem i działa.. To dziwne, bo wcześniej wyciągałem baterie i nic to nie dało.

Grunt, że hula, ciekawe na jak długo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...