Rejkoks Napisano 9 Lutego 2015 Napisano 9 Lutego 2015 Cześć. Mam w kole wolnobieg i nie mam już żadnej śruby, a mimo to wolnobieg nie chce "zejść". Jak mam go okręcić? Dodałbym zdjęcia, ale można tylko do 18 KB, a zdjęcia mają po 100 KB.
mario45211 Napisano 9 Lutego 2015 Napisano 9 Lutego 2015 Za pomocą specjalnego klucza do wolnobiegów - koszt rzędu paru złotychhttp://allegro.pl/klucz-sciagacz-do-wolnobiegu-shimano-i5051694779.html - tutaj masz przykład, na zdjeciu nawet widać, jak odkrecić. Odkręcasz w lewo, trochę siły i gotowe.
seraph Napisano 9 Lutego 2015 Napisano 9 Lutego 2015 No nie tak do końca trochę, bo konia z rzędem temu kto odkręci jeżdżony wolnobieg bez mocowania klucza w imadle.
mario45211 Napisano 9 Lutego 2015 Napisano 9 Lutego 2015 Racja, można taki klucz umieścić w imadle i kręcąc kołem, poluzować wolnobieg.
zekker Napisano 10 Lutego 2015 Napisano 10 Lutego 2015 No nie tak do końca trochę, bo konia z rzędem temu kto odkręci jeżdżony wolnobieg bez mocowania klucza w imadle.To ja poproszę Klucz nasadowy, rurka na przedłużenie, dobrze zaprzeć się o ścianę i deptać ile sił w nodze. Minus taki, że jak już pójdzie, to łatwo uszkodzić podłogę jak rurka z całym impetem walnie. Łatwo też o ześliźnięcie się nogi czy klucza i można siebie lub okolicę uszkodzić.
SpinDoktor Napisano 10 Lutego 2015 Napisano 10 Lutego 2015 I dla mnie.. Odkrecilem miesiąc temu bez problemu. Jednak, żeby nie kozaczyc, jest to loteria :-) tym razem się udało bez problemu.
maniak75 Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 · Ukryte przez Fenthin, 25 Lutego 2015 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 25 Lutego 2015 - Brak powodu Cześć. Mam w kole wolnobieg i nie mam już żadnej śruby, a mimo to wolnobieg nie chce "zejść". Jak mam go okręcić? Dodałbym zdjęcia, ale można tylko do 18 KB, a zdjęcia mają po 100 KB. Tu masz narzędzie http://www.metal-mania.pl/pl/p/Klucz-do-demontazu-kasety-zebatek-Shimano-1670.54-UNIOR-/1074
seraph Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 To jest akurat klucz do kaset i można się zdziwić, że nie chce wejść.
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2015 Mod Team Napisano 25 Lutego 2015 Wg mej wiedzy oba wielowypusty są takie same. Rożnicą klucza kasetowego jest bolec, który wchodzić ma w drążoną oś ... co jest wg mnie idiotycznym pomysłem. Ja jednym kluczem odkręcam kasety i wolnobiegi.
seraph Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Ja też odkręcam jednym, ale dedykowanym do wolnobiegu i ma on lekki luz jak się odkręca kasetę. I właśnie widać przez ten luz zdarzyło mi się być świadkiem jak klucz do kasety w wolnobieg ledwo dał się wbić, a potem ciężko było go wyjąć. Nie wiem, może to odosobniony przypadek? A ten bolec to rzeczywiście jest bzdura.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.