bukakewarior Napisano 17 Stycznia 2015 Napisano 17 Stycznia 2015 Witam. Temat nieco pokrętny, ale za raz wyjaśniam o co mi chodzi. Posiadam korbę SR Durolux oraz wkład suportu z miskami zewnętrznymi (pod korbęTruvativ) KLIK Moje pytanie jest następujące- czy do wymienionych wyżej komponentów da sie dobrac oś (jeżeli tak, to jaką? Może ktoś posiada taką na sprzedaż?), czy też pozostaje mi tylko kompaktowy wkład z osią w systemie ISIS. Dodam, że sugerowana oś, pod wspomnianą korbę winna miec 113 mm, a chcę ja zamontować do Signa FR 2. PS. Żeby nie zakładac osobnego tematu- do czego słuzy podkładka falująca, znajdująca się w zestawie, z wkładem suportu- do którego link zamieściłem na początku?
bukakewarior Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Napisano 18 Stycznia 2015 Odświeżam. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 18 Stycznia 2015 Bo nie wiem czy dobrze rozumiem, chcesz pożenić korbę isis i wkład na sztywną oś ?? Nie no takie rzeczy tylko w erze ... o ile jest to teoretycznie wykonalne, to nie znajdziesz takiej osi ... a na pewno nie łatwo.
bukakewarior Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Napisano 18 Stycznia 2015 Własnie o to mi chodziło. Czyli już wiem, że nie jest to wykonalne. Mam jeszce jedno pytanko- zakładając, że użyję dedykowanego wkładu KLIK , będzie możliwość zastosowanie następującego napinacza KLIK ? Właściwie moje pytania "obracją" się wokół owego napinacza, ponieważ posiadam wszystkie wymienione w 1 poście elementy (łącznie z napinaczem), ale nie byłem pewny, czy da się to w funkcjonalny sposób połączyć. Niestety przy obecnej korbie, śruby mocujące blat ocierają o kołnierz napinacza.
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 18 Stycznia 2015 Nie wiem jaką oś ma isis ale jeżeli ma mniej lub równe osi z truvativa jest wykonalne połączyć oba systemy, pytanie skąd ty weźmiesz części bo nie sadze byś sobie sam to zrobił Odnośnie napinacza, to zwykły montowany pod suport napinacz i będzie to pasować, z tym że jeżeli masz dedykowany suport o poprawnej długości, linia łańcucha przesunie ci sie o 2mm na zewnątrz.
bukakewarior Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Napisano 18 Stycznia 2015 Akurat tej osi Truvativa nie moge wykorzystać, bo jest zintegrowana z korbą (Firex). Odjąłem największą koronkę i wstawiłem rockring. Nie narzekam na nią. Po prostu chciałem wstawić napinacz (ale jak wspomniałem- jest tarcie...) skąd ty weźmiesz części bo nie sadze byś sobie sam to zrobił No właśnie, a było iśc do zawodówki na ślusarza/tokarza A tak powaznie nie upieram się przy tej kombinacji, byłem zwyczajnie ciekaw, czy jest to mozliwe. będzie to pasować, z tym że jeżeli masz dedykowany suport o poprawnej długości, linia łańcucha przesunie ci sie o 2mm na zewnątrz. Bardziej obawiałem się, że przez to przesunięcie mogę mieć problem z poprawnym montażem korby, jako że oś przez to nieco (o wspomniane 2mm) się skróci (dobrze rozumuję?).
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 18 Stycznia 2015 byłem zwyczajnie ciekaw, czy jest to mozliwe. Jest to możliwe i wykonalne ale na pewno nie opłacalne jako że oś przez to nieco (o wspomniane 2mm) się skróci (dobrze rozumuję?). Poniekąd tak, ale od tego powinieneś mieś podkładki w zestawie, gdyż takie pakiety sa uniwersalne dla muf 68 i 70mm Choć nie wiem jak jest w przypadku firexa ale raczej na 100% powinny być 3 podkładki w zestawie. Zakładając firexa i napinacz zakłada się mniejsza podkładkę lub nie daje sie jej wcale.
bukakewarior Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Napisano 18 Stycznia 2015 Tym razem miałem na myśli kompatybilność wkładu Duroluxa z napinaczem. Oczywiście w Firexie są podkładki, ale... jak nie tarcie, to po ujęciu wspomnianej podkładki, lewa korba jest zbyt blisko tylnego trójkąta i masz babo placek powinny być 3 podkładki w zestawie Akurat miałem 2 tej samej grubości. Pardon- była jeszcze podkładka falująca- wiesz do czego może służyć (jej średnica jest mniejsza, aniżeli podkładki mocowanej między miską a mufą)?
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2015 Jeżeli chciał być pod isis założyć napinacz, musiał być mieć krótsza oś. Oczywiście nie jest to mus, ale było by dobrze.
bukakewarior Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Napisano 19 Stycznia 2015 Krótszą? Muszę sobie to jakoś zwizualizować Dzięki za rozwikłanie wątpliwości.
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2015 Tak bo napinasz wysunie ci suport na zewnątrz chyba ze masz ISCG
bukakewarior Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Napisano 19 Stycznia 2015 wysunie ci suport na zewnątrz No tak, zgadza się chyba ze masz ISCG Niestety/ stety* nie. Mam dokładnie taki, jak w jednym ze wcześniejszych linków. * niepotrzebne skreslić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.