stawek Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Napisano 11 Czerwca 2015 Ok dzięki za pomoc. Aha jeszcze jedno. Przyznam szczerze, że na temat amortyzatorów nie wiem w zasadzie nic. Dzisiaj wziąłem instrukcje obsługi od mojego roweru i było napisane aby pod żadnym pozorem nie odkręcać tego kapselka który znajduje się u góry ponieważ w wyniku czego odkręcenie go w konsekwencji grozi utratą zdrowia itd. Powiedzcie mi tylko w jaki sposób mam spuścić z niego ciśnienienie jeśli jest za duże ? Bo domyślam się, że właśnie przez ten kapselek u góry na lewym goleniu. A druga sprawa: we wnętrzu jest powietrze pod bardzo dużym ciśnieniem bardzo dużym tzn. o jakich wielkościach mowa ?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2015 Sam mam hydrauliczne tarcze w rowerze i widzę ich przewagę, ale błagam was ludzie nie wciskajcie innym na siłę tarcz do crossów, które poruszać się będą w 100% po asfalcie lub ostatecznie po suchych polnych drogach. Naprawdę musza wydać więcej, żeby było fajnie, BO TAK? Trzeba wziąć pod uwagę,że często nie ma wyboru i jest się skazanym na tarcze,bo np. rower z lepszym osprzętem,który nas interesuje nie posiada piwotów pod V - ki.
Rulez Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Powiedzcie mi tylko w jaki sposób mam spuścić z niego ciśnienienie jeśli jest za duże ? Bo domyślam się, że właśnie przez ten kapselek u góry na lewym goleniu. A druga sprawa: bardzo dużym tzn. o jakich wielkościach mowa ? Pod ciśnieniem 4-6 atm. zależnie id wagi rowerzysty. żeby spuścić, trzeba odkręcić korek na zaworze ... następnie wcisnąć pręt zaworka ... można też nakręcić końcówkę pompki do amortyzatorów, i powoli spuszczać pompką.
seraph Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 I nie próbuj upuszczać powietrza bez pompki, bo ta komora tam jest tak mała, że nawet minimalny ubytek powietrza powoduje spadek ciśnienia o kilka barów i koniec z jazdy... Jak nie chcesz kupować pompki to podjedź do jakiegoś serwisu i niech Ci "użyczą" pompki i pomogą ustawić amortyzator.
HarveyDent Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Ps. Ile waży taki amor ? Nie mogę znaleźć nigdzie jego specyfikacji :/ 1920g .Miałem, ważyłem
stawek Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 Koledzy ma ktoś informację na temat tego jaka dętka fabrycznie jest montowana w moim rowerze ? Zamówię dzisiaj węższe opony (700x28c) i nie wiem czy nie będę musiał zmienić dętek. Proszę o pomoc. Rower: Kross Evado 5.0 2014r.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.