Mar9 Napisano 26 Grudnia 2014 Napisano 26 Grudnia 2014 Witam, Zamontowałem Kryptonite Series 2 ( ciężko było znaleźć miejsce) niestety ociera mi o lewy pedał, nie wspomnę już nie wygonie się jeździ czym większym przy nodze. Jak dla mnie zapicie może i dobre, ale raz ze za ciężkie a dwa ciężko gdziekolwiek je wozić. Jest jakaś alternatywa do tego zapięcia nie koniecznie unlock ?
emcinek Napisano 26 Grudnia 2014 Napisano 26 Grudnia 2014 http://allegro.pl/nowa-blokada-rowerowa-abus-bordo-90cm-i4920843688.html Tylko sprzedający bez komentarzy, więc cieżko powiedzieć, co sprzedaje. Normalnie około 250zł kosztuje
zekker Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Próbowałeś kombinować z mocowaniem? Na początek obróciłbym uchwyt, tak żeby nie był prostopadle do ramy, a skosem w przód. Zapięcie powinno mniej odstawać od ramy. Sugerowałbym też skierowanie zamkiem ku górze, bo w tej chwili woda i błoto z opon leci prosto w rygle.
bbc Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Odwroc tak zeby bylo do tylu a nie do przodu (tak jak kolo jest). I faktycznie zamkiem do gory.
Mar9 Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 Powiem szczerze gdybym miał kupować drugi raz to zapięcie to bym zrezygnował, strasznie nieporęczne. Jedyny duży plus że nie tak łatwo je przeciąć w porównaniu do innych.
realkrzysiek Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Nieporęczne - tak, ale... pomyśl o bagażniku, coś za coś. Moim zdaniem łatwiej będzie przeciąć prawie każdy przedmiot do którego będzie przyczepiony ten zamek niż on sam, więc sens - sam nie wiem. Jak dojeżdżasz do pracy, czy gdzieś i zostawiasz na wiele godzin rower bez opieki to pewnie te zapięcie będzie optymalne, tak jak wspomniałem coś za coś. Jak zostawiasz rower na wiele godzin to pomyślałbym o nowym na tyle szpetnym, że pies z kulawą nogą nie tknie, choćby na sznurek do płotu przywiązał.
MikeSkywalker Napisano 28 Grudnia 2014 Napisano 28 Grudnia 2014 Zależy do czego porównywać - tańsze zapięcia są słabsze od Kryptoloka ale niewiele droższy Evo Series 4 sporo lepszy, przynajmniej taki wniosek płynie z "cięć" dostępnych w sieci. Co do montażu - możesz spróbować takiego jaki sprawdził się u mnie - uchwyt przykręciłem poniżej sztycy do rury podsiodłowej i przylega bezpośrednio do ramy, miejsca jest na tyle że spokojnie można pedałować. Jedyne co trzeba zrobić żeby maksymalnie "przytulić" ulocka do ramy to okleić ją w miejscu styku taśmą izolacyjna i np. kawałkiem dętki - u mnie obijający u-lock zniszczył powłoki aż do gołego aluminium.
Mar9 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Napisano 28 Grudnia 2014 Rower na długo nie zostaje sam. zazwyczaj max jakieś 30 - 60 min. Zaopatrzę się jeszcze w jakieś zapięcie linkowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.