graph Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Zamierzam zakupić naprawdę porządną pompkę stacjonarną która będzie mi służyć przez lata. W poszukiwaniach trafiłem na dwa modele:-Blackburn AirTower 2 -SKS AIRWORX 10.0Którą z nich bardziej polecacie? A może jakaś zupełnie inna pompka?
provid Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Wiem, że to są Twoje pieniądze ale czy faktycznie takiej pompki potrzebujesz? Ja od 1,5 roku używam pompki Giyo za 40-50 zł i spisuje się świetnie. Pompuje do 8 bar (sprawdzone) i nigdy mnie nie zawiodła
firefoks Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Z tańszych: http://www.barabike.pl/pl/p/Pompka-podlogowa-BETO-CMP-069-aluminiowa-z-manometrem/3779
Mod Team sznib Napisano 1 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2014 Takie droższe stacjonarki w sumie nadają się głównie do serwisów gdzie są bardzo często używane. Do użytku prywatnego, gdzie pompka używana jest sporadycznie wystarczy w zupełności tańszy model.
graph Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Napisano 1 Grudnia 2014 Nie takiej odpowiedzi się spodziewałem To będzie prezent dla mnie a to i tak nie są duże pieniądze.
Selvan82 Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Wiem, że to są Twoje pieniądze i jeśli tylko masz ochotę możesz kupić co chcesz ale napiszę czysto poglądowo: 3 lata temu kupiłem pompkę stacjonarną w lidlu za 29,99 zł http://fanlidla.pl/gazetka/2012.08.23.rower/6891,Pompka,z,manometrem i do dzisiaj służy bardzo dobrze (czasami jak nie chce mi się wyciągać kompresora to pompuję nawet koła w samochodzie) jeśli nawet się zepsuje bez skrupułów kupię następną taką samą (zakładając budżet 130zł mogę mieć jeszcze 3 takie pompki więc zapas mam na lata) Natomiast co do samej idei kupowania takiej pompki stacjonarnej to w praktyce wychodzi tak, że w 90% przypadków (przez lenistwo) i tak pompuję rower na stacjach benzynowych z kompresorem bo jest szybciej a w terenie jak trzeba małą podręczną pompką, którą wożę ze sobą dlatego sama idea kupowania takiej drogiej pompki stacjonarnej do użytku amatorskiego mija się z celem. Lepiej wydać te pieniądze na coś innego do roweru co przyda się dużo bardziej. Z doświadczenia wiem, że takie pompki za 130zł też się lubią popsuć i z tym "na lata" bywa różnie. Oczywiście to moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać, ostateczna decyzja należy do Ciebie.
dymcio111 Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Kupiłem tą i spisuje się super, dodatkowo w zestawie końcówki do piłek i materacy. http://google.com/pompka-rowerowa-podlogowa-topeak-joe-blow-sport-ii.html
firefoks Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Też myślałem o pompce z Lidla ale po przeczytaniu opinii o niej jednak dołożyłem te 15 zł
Selvan82 Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Ja na stacji nie napompuje bo mam preste Też mam prestę Metalowa nakręcana przejściówka kosztuje 5zł w sklepie rowerowym - trzymam ją zawsze w pudełeczku z łatkami i klejem w podsiodłówce więc to też nie jest problem. I tak musisz ją mieć bo jak gdzieś w terenie złapiesz kapcia to nie zawsze będziesz miał dostęp do pompki na prestę. Odnośnie lidlowej pompki i opinii to jest jak ze wszystkim - nie ma rzeczy których nie da się rozwalić, jak ktoś ma talent to wszystko połamie Mi na razie przez 3 lata się to nie udało, może mam szczęście.
Selvan82 Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 To bez znaczenia, jak się ma zawór presta to warto wozić ze sobą przejściówkę (nigdy nie wiesz kiedy się może przydać) - zawsze wtedy na szybko wpadniesz po drodze na stację paliw i kompresorem szybko napompujesz.
graph Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Napisano 1 Grudnia 2014 Wiesz w górach raczej ciężko o stacje paliw
Selvan82 Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Ok, w górach nie ma stacji paliw - ale jak Ci kiedyś przy kapciu podczas pompowania strzeli mała podręczna pompka którą wozisz to czym napompujesz? Ustami? Z przejściówką masz zawsze większe prawdopodobieństwo znalezienia jeszcze kogoś z pompką która będzie pasować. Poza tym chyba warto kupić za 5zł coś co rozszerza asortyment jakim możesz napompować w swoim rowerze koła. Zresztą temat zboczył na inny tor a rozmowa toczyła się o pompce stacjonarnej której raczej wozić ze sobą na rowerze nie będziesz.
MikeSkywalker Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Też uważam że nie potrzebujesz takiej pompki Ale jeśli już miałbym szaleć to wziąłbym Topeaka - używałem kiedyś jakiejś wielkiej dwutłoczkowej i byłem podjarany, chociaż w praktyce taka pompka jest zbędna, bo mało kto potrzebuje napompować koło szosowe w kilka sekund. Pewnie w okolicach setki jakiś jest, można zaszaleć i przepłacić za markę.
parmenides Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 To bez znaczenia, jak się ma zawór presta to warto wozić ze sobą przejściówkę (nigdy nie wiesz kiedy się może przydać) - zawsze wtedy na szybko wpadniesz po drodze na stację paliw i kompresorem szybko napompujesz. Pewnie, do 8 barów... Też uważam że nie potrzebujesz takiej pompki Ale jeśli już miałbym szaleć to wziąłbym Topeaka - używałem kiedyś jakiejś wielkiej dwutłoczkowej i byłem podjarany, chociaż w praktyce taka pompka jest zbędna, bo mało kto potrzebuje napompować koło szosowe w kilka sekund. Pewnie w okolicach setki jakiś jest, można zaszaleć i przepłacić za markę. No, ale w domu nie chodzi o szybkość pompowania, tylko, żeby lekko szło. Na mojej pompce muszę się wieszać całym ciałem, podskakiwać, robić głupie miny, fikać koziołki, przeklinać, zaklinać i puszczać smrody, żeby napompować do tych 8-9 barów. A u kumpla robię to bez wysiłku. Może trochę dłużej, ale przynajmniej bez robienia z siebie idioty.
MokryxD Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Jeżeli masz tylko rowery MTB i nie potrzebujesz ciśnienia szosowego to kupiłbym SKS Twentyniner. Duża objętość zapewnie szybkie napomowanie opony. Ale jeżeli masz szosę szukałbym czegoś w typie BETO CMP-156AGE. Duży czytelny manometr, dobre wykonanie, podwójna głowica. Sam mam pompkę beto, tylko z tych tańszych i jest bardzo OK. Pompowanie idzie szybko, nabija deklarowane 11 bar.
graph Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Napisano 1 Grudnia 2014 Tak mam rower MTB. Więc raczej duża objętość jak wysokie ciśnienie.
MokryxD Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Więc na twoim miejscu kupiłbym tego SKSa. Idealna do MTB, manometr wyskalowany gęsto przez mniejszy zakres ciśnień. Ładnie wygląda i nadaje się na prezent
Selvan82 Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 No, ale w domu nie chodzi o szybkość pompowania, tylko, żeby lekko szło. Na mojej pompce muszę się wieszać całym ciałem, podskakiwać, robić głupie miny, fikać koziołki, przeklinać, zaklinać i puszczać smrody, żeby napompować do tych 8-9 barów. A u kumpla robię to bez wysiłku. Może trochę dłużej, ale przynajmniej bez robienia z siebie idioty. Ale w tym wypadku nie rozmawiamy o pompowaniu szosy więc nie ma sensu kupować takiej pompki na wyrost i to samo tyczy się pompowania kompresorami. Jak masz używać pompkę do szosy to zupełnie inny temat.
cyrkowiec Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 ja zainwestowałem w giantowską control tower 3. w sklepie na fabrycznej zrobiliśmy test i dobilismy bez problemu do 11 barów ( można by walic dalej;) więc super. Pompka nie nagrzewa się ani trochę więc jestem pewien że trochę mi posłuży
Mod Team adamos Napisano 2 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2014 A może jakaś zupełnie inna pompka? Polecam Joe Blow Sport 2.http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/topeak-joe-blow-sport-ii-track-pump/rp-prod39688
GoCarlo Napisano 6 Grudnia 2014 Napisano 6 Grudnia 2014 Witam, żeby nie zakładać nowego tematu może ktoś na szybko doradzi jakąś pompkę stacjonarną BETO? Dużo mają modeli, na różnicach się nie znam i ceny bardzo zbliżone do siebie. Głównie na preste, max 4 bary, dokładny manometr. http://ctbike.pl/category/akcesoria-rowerowe-pompki-pompki-podlogowe/1/short/price/asc/17
firefoks Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 http://ctbike.pl/beto-cmp-069-pompka-podlogowa-z-manometrem.html Mam taką ale to aż za duża bo jest do 11 barów. Ma dosyć dokładny manometr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.