Skocz do zawartości

[stery] do główki tapered i widelca 1,5"

djzatorze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam sobie aluminiową ramę z główką zwężaną (NS Clash). Mam na oku fajny widelec do niej (Revelation), ale niestety ma on rurę sterową o średnicy 1,5 cala. Średnica wewnętrzna główki ramy (poniżej górnej miski) to około 39 mm. Nie wiem jaka jest średnica w miejscu osadzenia górnej miski, nie wybijałem jeszcze, ale będzie pewnie z 1,5 mm więcej. Średnica zewnętrzna u góry główki to około 49 mm. W związku z tym, czy istnieje cień szans na zamontowanie wspomnianego widelca? Dolną częścią sterów się nie przejmuję, wszystko będzie grało, ale góra...? Istnieją takie stery w ogóle? Headset Fit Finder na stronie Cane Creek obczajałem i mi pokazało że wejdą tylko jeżeli średnica ramy w miejscu górnej miski będzie 41 mm, czyli teoretycznie raczej wejdzie (muszę zmierzyć dokładnie). Takie cuś mi wyszło, ale nie wiem skąd takie wziąć (i żeby nie były po 300 zł)... Czy ktoś zna stery w poniższych wymiarach ale tanie i łatwo dostępne?

68673468500108784644.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...