KT907b Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Witam! Mam problem z tylną przerzutką zainstalowaną w prawie nowym (ponad miesięcznym) rowerku northteca z którą nie potrafię sobie poradzić. Ostatnio rowerek zaliczył wywrotkę w lesie. Zeby było zabawniej to na (prawie) postoju. Efekt łatwy do przewidzenia - skrzywiony hak przerzutki.(dodatkowo uszkodzony pancerz linki blokady amortyzatora i zgnieciony przewód hamulcowy, ale mniejsza o to) Hak naprostowałem metodą przedstawioną tutaj: [topic=http://www.forumrowerowe.org/topic/171669-diy-przyrzad-do-prostowania-haka-przerzutki-za-3zl/]link[/topic]. Po zainstalowaniu przerzutka wydaję się być prosta. Kółka znajdują się w jednej linii z trybami kasety. Przerzutkę wyregulowałem według podręcznika. Przód na środkowym biegu. Odkręciłem linkę. Wkręciłem baryłki regulacyjne przy manetce i przerzutce do maksimum po czym nieco je popuściłem by mieć możliwość regulacji w dwie strony. Za pomocą śrub H i L doprowadziłem do tego by łańcuch nie spadał ze skrajnych trybów i pracował cicho. Ustawiłem manetkę na najwyższy 8 bieg a następnie naciągnąłem i zapiąłem linkę. Za pomocą baryłki regulacyjnej przy przerzutce napiąłem linkę na tyle by prawidłowo przełączać kolejne biegi. I tutaj zaczynają się schody. Startując z najwyższego 8 biegu redukuję o jeden i łańcuch sprawnie wskakuje na 7. Dalej z 7>6, 6>5, 5>4. Gdy redukuję z 4 na 3 łańcuch odrazu wskakuje na 2 pomijając 3 bieg. Znów zmniejszam o jeden i łańcuch ląduje na największym trybie kasety (manetka ustawiona na 2, linka jest maksymalnie napięta). Gdy działam w drugą stronę zwiększając biegi o jeden (manetka nadal ustawiona na 2, a łańcuch na 1 trybie) wygląda to tak. Manetka na 3 łańcuch ląduje na 2 trybie. Dalej 4 i 3 tryb. Przy 5 łańcuch wskakuje tam gdzie powinien czyli na 5 bieg pomijając 4. Dalej działa już normalnie aż do najwyższego biegu. Kilkukrotnie próbowałem regulować tę nieszczęsną przerzutkę zaczynając od góry i od dołu i zawsze jest to samo. Czy coś robię nie tak? Macie jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny? Jedyne co mi przychodzi do głowy to uszkodzona manetka, ale pracuje normalnie. Nie widzę uszkodzeń.Od nowości tylna przerzutka zachowywała się nietypowo. W trakcie jazdy pod obciążeniem co jakiś czas występowały szarpnięcia. Tak jakby na pół sekundy łańcuch przeskakiwał na niższy bieg by zaraz potem wrócić z powrotem. Występowało to na tyle rzadko, że zignorowałem to myśląc, żę to tylko kwestia dotarcia i ewentualnej regulacji. Nie wiem czy to mogło mieć jakiś związek? Pozdrawiam!
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2014 Mod Team Napisano 22 Października 2014 Ty to może jesteś humanistą ze takie referaty piszesz ? Kto to będzie czytał
KT907b Napisano 22 Października 2014 Autor Napisano 22 Października 2014 E tam zaraz referaty. Chciałem opisać szczegółowo ale i konkretnie o co mi chodzi. Do humanisty mi daleko Pozdrawiam!
rodszyld69 Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 . Ustawiłem manetkę na najwyższy 8 bieg a następnie naciągnąłem i zapiąłem linkę. Za pomocą baryłki regulacyjnej przy przerzutce napiąłem linkę na tyle by prawidłowo przełączać kolejne biegi. I tutaj zaczynają się schody. Startując z najwyższego 8 biegu redukuję o jeden i łańcuch sprawnie wskakuje na 7. Dalej z 7>6, 6>5, 5>4. Gdy redukuję z 4 na 3 łańcuch odrazu wskakuje na 2 pomijając 3 bieg. Znów zmniejszam o jeden i łańcuch ląduje na największym trybie kasety (manetka ustawiona na 2, linka jest maksymalnie napięta). Prawdopodobnie masz źle naciągniętą linkę za mocno naciągnięta. Najważniejszą sprawą jest trafić w odpowiedni nacią linki, spróbuj na minimalnym naciągu linki a następnie reguluj baryłką. I tak metodą prób i błędów ustawisz zmieniarkę, pod warunkiem że hak i wózek są proste.
c1ach Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 Kręć już tylko baryłkami, ciekawe tylko czy przy zakładaniu linki wykręciłeś je trochę, aby mieć możliwość dokręcenia, czyli poluzowania linki. No i pytanie - pancerze i linka są jak rozumiem nowe? Bez tego nie ma co gadać o regulacji na tip top. Mam tą przerzutkę i musi ona współpracować z czystym pancerzem i linką, inaczej działa coraz gorzej.
KT907b Napisano 23 Października 2014 Autor Napisano 23 Października 2014 Przed założeniem linki popuściłem obie baryłki by móc regulować naciąg w obie strony. Linki i pancerze mają tyle co rower czyli trochę ponad miesiąc. Wyciągnę linkę całkowicie z pancerzy i dokładniej się jej przyjrzę. Może faktycznie po tym upadku gdzieś się przyciera.
BikerLight Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 Przód na środkowym biegu. Odkręciłem linkę. Wkręciłem baryłki regulacyjne przy manetce i przerzutce do maksimum po czym nieco je popuściłem by mieć możliwość regulacji w dwie strony. No to nie wydaje mi się żeby było podręcznikowo. W zasadzie ta metoda jest dziwna jakaś . Jeśli miałeś problemy od początku to możliwe że hak był nieco krzywy pomimo tego że nowy. Proponuję żebyś naregulował krok po kroku bez cudowania: http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/
uzurpator Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 Jeżeli hak się skrzywi, to zwykle się odrobinę skręci wokół własnej osi. Efekt tego jest taki, że mimo iż, patrząc od tyłu, hak wydaje się prosty, to i tak jest krzywy. Warto się temu przyjrzeć patrząc od góry. Kółeczka przerzutki powinny być równoległe do kasety pod każdym kątem. Druga sprawa jest taka, że na pracę przerzutki może mieć wpływ regulacja B, czyli ta mała śrubka przy haku. Trzecia sprawa, ale mało prawdopodobna - może masz manetki 9sp i kasetę 8 sp?
KT907b Napisano 24 Października 2014 Autor Napisano 24 Października 2014 No to nie wydaje mi się żeby było podręcznikowo. W zasadzie ta metoda jest dziwna jakaś . Jeśli miałeś problemy od początku to możliwe że hak był nieco krzywy pomimo tego że nowy. Proponuję żebyś naregulował krok po kroku bez cudowania: Czy mógłbyś proszę przybliżyć co robię nie tak? Regulację przeprowadziłem raz jeszcze tym razem zmieniając również biegi z przodu podczas regulacji wg. opisu. Efekt ten sam - brak jednego biegu. Druga sprawa jest taka, że na pracę przerzutki może mieć wpływ regulacja B, czyli ta mała śrubka przy haku. Eee... Regulacja śrubką B tension nie przynosi żadnego efektu tzn. nie zmienia się pozycja kółka przerzutki względem kasety (?!) W zależności od przełożenia wynosi od kilku mm do centymetra... Zgłupiałem już całkiem...
tobo Napisano 24 Października 2014 Napisano 24 Października 2014 W przypadku przerzutki Shimano jaką masz śrubka B daje bardzo mizerną różnicę nawet przy skrajnych ustawieniach.
BikerLight Napisano 24 Października 2014 Napisano 24 Października 2014 To prawda, nawet przy maksymalnym wykręceniu kółeczko prowadzące jest mocno oddalone od zębatek. @@KT907b przeczytaj sobie kolumnę Regulacja SIS: http://www.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SI_6TF0A/SI-6TF0A-003-POL_v1_m56577569830709572.pdf Jeśli robisz dokładnie tak jak w powyższej instrukcji i są problemy to winny jest najpewniej hak.
KT907b Napisano 2 Listopada 2014 Autor Napisano 2 Listopada 2014 No i mieliście rację. Po dłuższej zabawie bez pozytywnego efektu dałem za wygraną i oddałem rowerek do miejscowego sklepu/serwisu. Faktycznie hak był jeszcze ciutkę skrzywiony. Po naprostowaniu go i naciągnięciu linki na nowo przerzutka smiga jak powinna. Pozdrawiam B.D.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.