cinek1987cinek Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 No racja. Ciekawe co będzie pokazywał w cieplejsze dni. Może będzie trochę lepsze odzwierciedlenie. Btw. Wam też tak długo satelit szuka??
BlackSabbath Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Mi szuka tak do minuty. Ale przeważnie ze 30s. Wkurza mnie tylko komunikat "poza kursem", dokładność wtedy mi pokazuje np. 4 m, czyli sporą.
Kekacz Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Okres szukania satelit i ustalenia pozycji jest zależny od czasu jaki upłynął od poprzedniego używania licznika i stopnia aktualności almanacha. W skrócie: po kilku dniach trzeba namierzyć od nowa satelity, które są w ciągłym ruchu więc i czas dłuższy. Jeśli od ostatniego wyłączenia minęło do 24h wtedy ustalenie pozycji przez GPSa jest szybsze.
Gość forestowy Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Potwierdzam. A na darcie japy "jesteś poza kursem" lekarstwa nie ma. Ten typ tak ma i już. Proponuje zgłaszać do suportu. Może w końcu to poprawią z jakąś aktualizacją. W lecie termometr tez zawyża od słońca.
cinek1987cinek Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Okres szukania satelit i ustalenia pozycji jest zależny od czasu jaki upłynął od poprzedniego używania licznika i stopnia aktualności almanacha. W skrócie: po kilku dniach trzeba namierzyć od nowa satelity, które są w ciągłym ruchu więc i czas dłuższy. Jeśli od ostatniego wyłączenia minęło do 24h wtedy ustalenie pozycji przez GPSa jest szybsze. To by się zgadzało bo ostatnio nie mam za dużo czasu, i treningi robię co kilka dni. No dobra mam nadzieję, że jak będzie cieplej to będzie to szybciej ogarniał. Bo nogi rwą a tu trzeba czekać na te satelity [emoji14]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.