Skocz do zawartości

[Pedały] PD M540 duży luz roboczy z jednej strony

Qugar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z moją 540 z lewej strony, mianowicie jedno zapięcie ma większy luz roboczy (góra dół też występuje) w tym pedale niż po przeciwnej jego stronie. Przebieg to niecałe 3 tyś km ma może ktos pomysł jak to zlikwidować?

Napisano

Tobo wydaję mi się że tak, ale sprawdzę to jak wrócę do domu co się stanie jak ustawię mocniej napięcie sprężyny. Wcześniej obie strony nie miały luzu
Kowal 1986 raczej to nie wina bloków bo chodzi o to że z jednej strony pedału jak się wpinam to jest ok, jak z drugiej strony się wpinam to mam irytujący duży luz prawo lewo i góra dół.

Napisano

wepinam to jest ok, jak z drugiej strony się wepinam

Zlituj się i popraw na wpinam...

Bardziej w temacie. Luz pojawił się nagle, czy robił coraz większy?

Napisano

Przepraszam za błąd  pisałem z telefonu i nie zauważyłem, niestety postu nie mogę edytować. Luz pojawił się, chyba nagle,  bo po prostu nagle mi zaczęło coś nie pasować podczas jazdy  dzisiaj ustawiłem troszkę mocniej sprężynę i idę właśnie jeździć zobaczę jak będzie.

Problem rozwiązany,  okazało się że sprężyna była za słabo naciągnięta , tzn śruba była wykręcona o tyle samo obrotów co w innych  zatrzaskach ale jakoś słabiej sprężyna  trzymała i musiałem śrubę wykręcić o 1,5 obrotu więcej . Dziękuje wszystkim za pomoc :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...