Qugar Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Mam problem z moją 540 z lewej strony, mianowicie jedno zapięcie ma większy luz roboczy (góra dół też występuje) w tym pedale niż po przeciwnej jego stronie. Przebieg to niecałe 3 tyś km ma może ktos pomysł jak to zlikwidować?
tobo Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Uregulowałeś napięcie sprężyn po obu stronach tak samo?
Kowal1986 Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Ewentualnie zamień bloki między butami, a zobaczysz, czy luz przeskoczył na drugą nogę.
Qugar Napisano 1 Października 2014 Autor Napisano 1 Października 2014 Tobo wydaję mi się że tak, ale sprawdzę to jak wrócę do domu co się stanie jak ustawię mocniej napięcie sprężyny. Wcześniej obie strony nie miały luzuKowal 1986 raczej to nie wina bloków bo chodzi o to że z jednej strony pedału jak się wpinam to jest ok, jak z drugiej strony się wpinam to mam irytujący duży luz prawo lewo i góra dół.
zekker Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 wepinam to jest ok, jak z drugiej strony się wepinamZlituj się i popraw na wpinam... Bardziej w temacie. Luz pojawił się nagle, czy robił coraz większy?
Qugar Napisano 2 Października 2014 Autor Napisano 2 Października 2014 Przepraszam za błąd pisałem z telefonu i nie zauważyłem, niestety postu nie mogę edytować. Luz pojawił się, chyba nagle, bo po prostu nagle mi zaczęło coś nie pasować podczas jazdy dzisiaj ustawiłem troszkę mocniej sprężynę i idę właśnie jeździć zobaczę jak będzie. Problem rozwiązany, okazało się że sprężyna była za słabo naciągnięta , tzn śruba była wykręcona o tyle samo obrotów co w innych zatrzaskach ale jakoś słabiej sprężyna trzymała i musiałem śrubę wykręcić o 1,5 obrotu więcej . Dziękuje wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.