grzesiekbl Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Wtam.Mam problem z suportem ramy s-works tarmac sl3 z 2010 roku.wymieniałem juz 3 razy w tym sezonie łożyska razem z reduktorami(zamontowana jest korba shimano 105) za kazdym razem po przejechaniu nie wiecej niz 300km zaczynaja wydobywac sie dziwne odgłosy przypominajace "strzały" jak wydaje mi sie z kulek łozysk.praktycznie zawsze odzywaja sie gdy staje w korbach bądź na cięższych podjazdach w pozycji siedzącej a z czasem juz nawet na płaskich odcinkach szosy.łożyska wchodza w mufe(srednica 42mm) ciasno nie zauważam zadnych luzów za to gdy wkladam reduktory na oske korby wyczuwam minimalne luzy, nie powinno byc to pasowanie w miare ciasne...?Korba ma przejechane nie wiecej niz 3000tys km wiec nie powinna sie wytrzeć.brakuje mi juz pomysłu co moze byc powodem takiego stanu rzeczy. czasem juz mysle, ze moze rama na mufie jest moze min peknieta... lub otwór mufy jest jajowaty...ew. pod korbe shimana musza byc odpowiednie reduktory sam nie wiem....Być może miał juz ktoś z Was podobny problem.bardzo prosze o ew. porady!Z góry dziekuje za zainteresowanie moim problemem:)
bukakewarior Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 To zabrzmi banalnie, ale spróbuj nasmarować miejsce łączenia osi z korbą- może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi.
Fenthin Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.